Klaipėdoje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų platinimo Šiaurės Airijoje | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE BAIGTAS IKITEISMINIS TYRIMAS DĖL NARKOTIKŲ PLATINIMO ŠIAURĖS AIRIJOJE

  • 1

Klaipėdos policijos kriminalistai ir Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai baigė tarptautinį ikiteisminį tyrimą dėl didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimo Šiaurės Airijoje.

Prieš teismą stos 1980 metais gimęs, anksčiau už chuliganizmą, sukčiavimą ir turto prievartavimą teistas iš Plungės kilęs vyras. Jis, būdamas Lietuvoje, įtariama, organizavo kokaino platinimą dideliais kiekiais Airijoje ir Šiaurės Airijoje, pranešė prokuratūra.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį Klaipėdos pareigūnai, bendradarbiaudami su Šiaurės Airijos (Jungtinės Karalystės) ir Airijos pareigūnais, koordinuojant Eurojustui bei talkinant Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinei „Aras“, atliko sulaikymų ir kratų operaciją Lietuvoje bei Šiaurės Airijoje.

Tuomet Šiaurės Airijoje pagal Lietuvos išduotą Europos arešto orderį sulaikytas 1981 metais gimęs, anksčiau už vagystes, plėšimą, nesunkų sveikatos sutrikdymą, išžaginimą teistas bendrininkas iš Lietuvos. Jo atžvilgiu byla išskirta į atskirą tyrimą.

Tą pačią dieną Lietuvoje sulaikytas jau minėtas įtariamas nusikalstamos veikos organizatorius.

Atlikę kratą pastarojo gyvenamojoje vietoje, pareigūnai taip pat rado kanapių. Įtariamasis iki šiol yra suimtas, jam pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo dideliais ir labai dideliais kiekiais narkotinių medžiagų bei dėl jų platinimo.

Šis tyrimas pratęsė 2019–2020 metais atliktą tarptautinį tyrimą, kai pareigūnai Šiaurės Airijoje sulaikė su dabartiniu įtariamuoju susijusius šešis asmenis, pas juos rastas ir paimtas dideli kiekis kokaino.

Šie asmenys už nusikalstamas veikas buvo nuteisti Šiaurės Airijoje. Iš viso teisėsaugos pareigūnai iš nelegalios apyvartos paėmė narkotikus, kurių vertė juodojoje rinkoje gali siekti 120 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Klaipėdoje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų platinimo Šiaurės Airijoje
  • Klaipėdoje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų platinimo Šiaurės Airijoje
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Plungės kolkozaa

Varkes suka ko snukį nerodo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS