Klaipėdoje teisiamas šnipinėjmu kaltinamas vyras | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE TEISIAMAS ŠNIPINĖJMU KALTINAMAS VYRAS

Klaipėdos apygardos teismas uždarame posėdyje pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje klaipėdietis kaltinamas vykdęs Rusijos Federacijos tarnybų užduotis ir už atlygį rinko bei perdavė informaciją, kuri yra Lietuvos Respublikos valstybės paslaptis.

Kaltinimą palaikantis Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Redas Savickas neslėpė, kad tai buvo vieši duomenys.

Roman Šešel, Lietuvos Respublikos pilietis, jau daugiau nei metus laikomas už grotų. Jis kaltinamas fotografavęs į Klaipėdos uostą atplaukiančius karinius NATO laivus, Suskystintų gamtinių dujų laivą-saugyklą „Independence“, šiuos ir kitus duomenis perdavęs Rusijos tarnyboms už atlygį. Vyras kaltinamas dalyvavęs organizuotoje grupėje ir įvykdydamas labai sunkų nusikaltimą atlikęs tam tikrą užduotį.

Atvestas į teismo salę vyras tvirtino, kad byla prieš jį sufabrikuota, esą jam niekada netrūko pinigų, todėl jokių duomenų jis nepardavinėjęs, o laivus fotografavęs sau taip pat, kaip tai darė daugybė Klaipėdoje besilankiusių žmonių ir klaipėdiečių.

Teisiamojo mama Zoja Šešel prieš teismo posėdį pasakojo, kad sūnus ne tik plaukė į jūrą kaip užsienio įgulos narys, bet ir turėjo savo verslą Rusijoje – gamino medines duris. Moteris tikino, kad jos namuose jai nežinant lankėsi Lietuvos teisėsaugos pareigūnai, tvirtino, kad jie galėjo pakišti vėliau sūnaus kaltės įrodymą patvirtinančių laikmenų. Moteris taip pat įsitikinusi, kad byla prieš jos sūnų sufabrikuota.

Prokuroras teigė, kad Lietuvoje tai – ne pirma tokia baudžiamoji byla. Penki asmenys už tuos pačius nusikaltimus jau nuteisti.

GALERIJA

  • Redas Savickas
  • Nuostata: Z.Šešel įsitikinusi, kad jos sūnus kaltinamas nepagrįstai.
Rašyti komentarą
Komentarai (48)

Anonimas

Jeigu jau valdzios vagiu ir banditu GYNEJAI -VSD kelia triuksma del mobilaus telefono atseit snipinejo REISKIA kad dengia valdzios isgamu stambia afera.. Rusija geriau zino kas darosi lietuvoje negu VSD debilai.

> to zenonui..

Paabučiuok tu mums isikna supėkes beretini

Paranojikas

Žinokite mieli draugai, kas turite meilužės ar meilužius Maskvoje ar Piteryje - kai siunčiat jiems kokias nors foto per vatsapa, viberi ir pan. -žiurėkit kad fone nepakliutu koks nors "strateginis" objektas, nes labai greit galit but apkaltinti Tėvynės išdavystė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS