Klaipėdos teismas leido suimti įtariamąjį merginos išžaginimu | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS TEISMAS LEIDO SUIMTI ĮTARIAMĄJĮ MERGINOS IŠŽAGINIMU

Sekmadienį merginą išžaginusį ir sužeidusį 47 metų vyrą Klaipėdos miesto apylinkės teismas leido suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui. Penkis kartus teistas asmuo jau seniai pripažintas recidyvistu.

Ketvirtadienio rytą teismo posėdis neužtruko, abejonių dėl suėmimo termino penkis kartus teistam vyrui nekilo nei teisėjai, nei advokatui. Įtarimų žaginimu sulaukusį vyrą ginti paskirtas advokatas nė nelaukė teisėjos sprendimo, išeidamas iš teismo salės jis į žurnalistų klausimą atsakė pabendrausiąs su ginamuoju areštinėje.

Įtariamasis keturis kartus teistas už žaginimą, kartą jis teistas už senolės apiplėšimą, kurio metu jis taip pat naudojo smurtą.

Antradienį šį asmenį pareigūnai sulaikė pietinėje Klaipėdos pusėje, kur įtariamasis gyvena. Tačiau nusikaltimams prieš moteris vykdyti jis visada pasirinkdavo mišką netoli Dragūnų kvartalo arba Poilsio parką.

Pasak Klaipėdos apygardos prokuroro Arūno Saunoriaus, įtariamasis duoda parodymus, bet, ar pripažįsta kaltę, neatskleidžiama.

Nukentėjusiosios ir įtariamojo jokie ryšiai nesiejo.

Prokuroras pripažino, kad tokio brutalaus seksualinio nusikaltimo Klaipėdoje jau senokai nebuvo. Beje, paskutinį pasikėsinimą išžaginti nepažįstamą moterį, naudodamas fizinį smurtą, prieš šešerius metus įvykdė tas pats asmuo. Tai įvyko toje pačioje vietoje kaip ir sekmadienio išpuolis prieš merginą. Tada jauną mamą, vežiojusią mažylį vežimėlyje, jis užpuolė miške ties Dragūnų kvartalu.

Po kelių dienų jo auka tapo brandi moteris Poilsio parke, o dar po dienos jis nusigavo į Kauną ir ten užpuolė moterį stotelėje. Ten jis buvo sučiuptas.

Po šešerių metų įkalinimo jis grįžo į laisvę ir pasimėgavęs ja vos aštuonias dienas pakartojo ne kartą vykdytą nusikaltimą.

Suimtam asmeniui pateikti įtarimai dėl išžaginimo, bet paprastai įtarimai tyrimo metu keičiasi, jie gali sunkėti. Didžiąja dalimi tai priklauso nuo nusikaltimo aukos sveikatos.

2006-aisiais jo įvykdytas nusikaltimas prokurorų buvo įvertintas ne tik kaip žaginimas, bet ir sunkus kūno sužalojimas. Tada valstybės kaltintojas siūlė šį asmenį pasiųsti už grotų 16 metų, teismas jam skyrė 12 metų nelaisvės bausmę, kurią atlikęs jis nuskriaudė dar tris moteris ir tik po to grįžo į įkalinimo įstaigą.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Aurimas

Kodėl nerašo vardo pavardės?paskui ir sėdi sau ramiai niekam nežinomas anonimas.

tam O

O seimo dykaduoniai už kieno pinigus , ir kuom jis skiriasi nuo jų.

Myliu

Lietuva
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS