Kyšio iš paciento reikalavusiam kardiologui skirta bauda | KaunoDiena.lt

KYŠIO IŠ PACIENTO REIKALAVUSIAM KARDIOLOGUI SKIRTA BAUDA

  • 15

Šilutės rajono apylinkės teismas trečiadienį Šilutės ligoninės vidaus ligų skyriaus vedėjui Kastyčiui Giedrikui skyrė 3 tūkst. 690 eurų baudą už tai, kad jis iš paciento priėmė 20 eurų kyšį bei pareikalavo dar 100 eurų, kuriuos taip pat priėmė.

Kaip pranešė teismas, byloje nustatyta, kad šių metų balandžio 8 dieną K.Giedrikas, dirbdamas savo kabinete, iš asmens už medicininės pažymos išdavimą priėmė 20 eurų kyšį. Tačiau prašomos pažymos medikas neišdavė, pasakydamas, kad duotos sumos nepakanka. Po keleto dienų pacientas vėl atvyko pas gydytoją, kuriam perdavė pareikalautus 100 eurų.

Nuteistasis savo kaltę pripažino visiškai. Jis byloje aiškino galvojęs, kad pacientas 20 eurų davė kaip padėką už darbą arba konsultaciją.

Pasak gydytojo, vyriškis su savimi neturėjo receptų knygutės, jam visiškai negalėjo diagnozuoti ligos ir skirti gydymo. Jis liepė atsinešti ją, paskirdamas kitą vizito dieną, kurią, mediko manymu, pacientas suprato savaip, t. y. kaip kyšio reikalavimą.

Gydytojas teigė nesakęs, kokią sumą šis turi jam duoti. Jis aiškino, kad atvykus asmeniui ir šiam paklausus apie pinigus, medikas žodžiu nurodė 100 eurų ir juos  priėmė kaip atsidėkojimą už konsultaciją.

Teismas, skirdamas bausmę gydytojui, atsižvelgė į tai, kad jis neteistas, prisipažino padaręs nusikaltimą, nuoširdžiai gailisi. Jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta.  

Kadangi 59 metų medikas savo kaltę pripažino, teismas jam skyrė trečdaliu sumažintą baudą.

Byla baigta baudžiamuoju įsakymu, nerengiant teismo posėdžio. Baudžiamasis įsakymas prilygsta apkaltinamajam nuosprendžiui.

Kaltinamasis, nesutikdamas su bausmės paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, per keturiolika dienų nuo šio dokumento įteikimo dienos turi teisę paduoti teismui, surašiusiam tą teismo baudžiamąjį įsakymą, prašymą reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme.  

Jei kaltinamasis paduoda prašymą reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme, teismo baudžiamasis įsakymas neįgyja teisinės galios. Jei kaltinamasis šia teise nepasinaudoja, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja ir vykdomas šio kodekso nustatyta tvarka. Įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas yra neskundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

nesupratau

prie ko čia receptų knygutė ir diagnostika ligos

Irena

Na pagaliau pasistumejom i prieki.

Vitalija

Turime visi vienytis: neduoti jokių pinigų.Patys juk įpratinome.Tikiu,kad sunkiai rastume jauną žmogų,kuris duotų kyšį ir jauną gydytoją,kuris norėtų gauti...labai jau noriu tikėt...Pradėkime kiekvienas nuo savęs ir gėdinkime aplinkinius,kurie girialsi davę.Taip,ir ligoninėje už kyšį ilgiau laiko.Gali atitinkamos institucijos atlikti tyrimus,kaip mažas pajamas gaunantys medikai apsirūpinę nekilnojamais turtais...ar galėtų pagrįsti ?Daug klaustukų ir nėra atsakymų.Lietuva juk stebuklų šalis...Kodėl nepaliekame arbatos maksimos pardavėjai ar mokytojai po pravestos pamokos ar autobuso vairuotojui...?Ir kada nustosime taip žemintis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS