Liepsnos prarijo kačių namus: pasipiktinę gyventojai tikisi, kad padegėjas bus surastas | KaunoDiena.lt

LIEPSNOS PRARIJO KAČIŲ NAMUS: PASIPIKTINĘ GYVENTOJAI TIKISI, KAD PADEGĖJAS BUS SURASTAS

Vadinamajame Žvejybos uoste, šalia Sulupės gatvės 13-ojo namo, užsiliepsnojo kačių nameliai. Klaipėdiečiai piktinosi, esą tai padarę asmenys – negailestingi nusikaltėliai. Tikimasi, kad greitu metu į policiją kreipsis mačiusieji nelaimės kaltininkus.

Diskusija dėl namelių padegimo vienoje „Facebook“ grupėje prasidėjo dar sausio 25-ąją. Klaipėdiečiai svarstė, ar toks žiaurus įvykis apskritai galėtų būti tiesa.

Nuvykus į Sulupės g. 13 gandai pasitvirtino – apdegę nameliai iš toli rėžė akį.

Pasak Sulupės g. seniūnaičio Sauliaus Liekio, namelių padegimas galėjo būti ir suplanuotas.

Gyventojai buvo šiek tiek „paturbinę“ tuos namelius, iš kelių dalių padarė vieną daugiabutį. Nameliais rūpinosi šalia esančio namo gyventojai.

„Matėme, kad nameliai yra suniokoti. Nežinau, ar kažkas kreipėsi į policiją. Namelius statė savivaldybė, todėl reikėtų juos informuoti. Gyventojai buvo šiek tiek „paturbinę“ tuos namelius, iš kelių dalių padarė vieną daugiabutį. Nameliais rūpinosi šalia esančio namo gyventojai. Kiek girdėjau iš kaimynų ir skaičiau diskusiją internete, veikiausiai gyvūnai nukentėjo, bet kiek – neaišku. Kažkam nepatiko kačių dainos, kačių gyvenimas. Neaišku, ar tai buvo tikslinga, ar vandalizmo atvejis. Nors sudeginimui reikėtų ruoštis, turėti kažkokio skysčio, paprastai neužsidega vien nuo degtuko“, – svarstė S. Liekis.

Saulius Liekis: kažkam nepatiko kačių dainos.

Nepaisant to, kad kaimynai turi įtarimų dėl galimų padegėjų, niekas iš gyventojų į policiją dar nesikreipė.

„Mūsų operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnų duomenimis, nuo sausio 22-osios tokių pranešimų nesame sulaukę. Kol kas tokių duomenų neturime“, – teigė Klaipėdos policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Jokių skundų negavo ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Klaipėdos departamentas.

Gyventojai pasipiktinę, nameliai padegti, padegėjas – neaiškus.

„Pranešimų dėl to negavome. Patys tokių tyrimų neatliekame, viską iš karto perduodame policijai“, – kalbėjo VMVT Klaipėdos departamento patarėjas Virgilijus Valantinas.

Tačiau nemažai klaipėdiečių jau pranešė apie padegimą Klaipėdos savivaldybei.

„Gavau labai daug pranešimų, žodinių ir nuotraukų. Gyventojai pasipiktinę, nameliai padegti, padegėjas – neaiškus. Gyventojus pastatėme į eilę, kitais metais nupirksime naujus namelius ir skirsime jiems namelį. Į policiją nesikreipėme, rekomendavome kreiptis gyventojams“, – sakė Klaipėdos Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

To ss

Kaip mums atsibodo tokie kaip tu Ss viskuo neapkentejai, ir naikintojai. Nepatinka miedte gyventi nusipirk nama ir niekas nepastatys nei nameliu , neturesi pauksčiu, užsibetonok ir gyvenk

ss

Kaip mane užkniso tie kačių šėrikai ir paukščių lesintojai. Savivaldybė turėtų uždrausti tokią betvarkę o ne namelius žmonėms po langais statyti

Nekenčiu gyvybių naikintojų

Turėtų būti nežmoniškos baudos tiems, kurie drįso tokiu būdu atimti iš gyvulėlių gyvybę. Todėl ir esame ( įrodė moksliniai tyrimai!) Pati ne- empatiškiausia tauta pasaulyje, kad pilna bejausmių monstrų ir abejingų dvikojų. Beje, Vilniuje padėtis kur kas geresnė - savivaldybė labiau rūpinasi gyvūnų, tame tarpe ir katukų, gerove. Bet ko norėti - sostinėje daugiau inteligentų, tai ir vaikus kitaip auklėja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS