„Agurkinių“ vadeivą sunervino liudytojas | KaunoDiena.lt

„AGURKINIŲ“ VADEIVĄ SUNERVINO LIUDYTOJAS

„Auka tu!“, – piktai metė „agurku“ pravardžiuojamas Saulius Velečka liudytojui Klaipėdos apygardos teismo salėje, kai šis ėjo iš salės.

„Auka tu!“, – piktai metė „agurku“ pravardžiuojamas Saulius Velečka liudytojui Klaipėdos apygardos teismo salėje, kai šis ėjo iš salės.

Antrą dieną uostamiestyje nagrinėjant „Agurkinių“ gaujos nusikaltimus bandyta aiškintis prieš 14 metų Kaune vykusius įvykius.

2000-ųjų balandžio 7 dieną smulkus verslininkas R. M. buvo sumuštas, įkištas į automobilį, nuvežtas į garažą ir ten vėl mušamas. Užpuolikai iš jo atėmė kišenėse turėtus pinigus, dokumentus, raktus ir nuvažiavo į jo namus. Nusikaltėliai apšvarino kauniečio bute buvusį seifą.

Vyras buvo išlaisvintas policijos pareigūnų, mat praviras senokai nenaudojamo garažo duris bei kelis veidus slėpusius vyrus prie jų pastebėjo atsakingas garažų kooperatyvo darbuotojas. Jis paprašė kaimyną iškviesti policiją.

Pareigūnai ne tik išgelbėjo R. M., bet ir sulaikė netoliese buvusį Audrių Petkauską. Dabar šį asmenį pareigūnai priskiria „agurkinių“ gaujai.

Po šių įvykių tyrimas buvo sustabdytas, byla ilgą laiką atrodė „tamsi“. Kai 2013 metais Generalinė prokuratūra ėmėsi „agurkinių“ gaujos, prisimintas ir šis atvejis. Tada visi liudytojai bei nukentėjusysis buvo dar kartą apklausti. Pareigūnams paaiškėjo nemažai naujų detalių.

Antradienį kalbindami anų dienų įvykius sunkiai beprisimenančius žmones nervinosi ne tik prokurorai bei advokatai, bet ir S. Velečka.

Kai nusikaltimo dieną R. M. buvo atviliotas į barą „F-1“, jo susitikimą su pravarde „Siūlė“ vadinamu kauniečiu stebėjo keli prie biliardo stalo buvę iki tol tame bare nematyti vaikinai.

Apklausiamas po 13 metų šio baro administratorius bei apsaugininkas paliudijo, kad prie jų trumpam buvo priėjęs ir „Agurkas“. Dėl to S. Velečka įtūžo, jis šoko iš vietos ir šūktelėjo, kad liudytojas akivaizdžiai meluoja. O kai vyras ėjo iš salės, teisiamasis jam piktai drėbtelėjo, kad šis esąs auka.

Todėl prokuroras paprašė teismą pašalinti S.Velečką iš teismo salės, o jo advokatas pareiškė, kad tam nėra jokio pagrindo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to sss

nepašalino parodė tik geltoną kortelę...bet jei antrą gaus tada jau į rūbinę

taip

juk tai atviras grasinimas

Ne mokesiu mokesciu tam banditus

Tik I gaidyna o poto I elektr,kede, nenoriu kad ji serti Mano pinigais!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS