Menų gimnazija vėl tapo grafitininkų taikiniu | KaunoDiena.lt

MENŲ GIMNAZIJA VĖL TAPO GRAFITININKŲ TAIKINIU

Uostamiesčio pietinėje pusėje įsikūrusi E.Balsio menų gimnazija neatsigina grafitininkų. Vos uždažomos vienos terlionės, kaipmat jų vietoje atsiranda kiti užrašai ar piešiniai.

Antradienį iš ryto atėję į darbą gimnazijos darbuotojai rado vėl apibjaurotas gimnazijos sienas, šį kartą mozonės atsirado tvenkinio pusėje. Vandalai ėjo aplinkui mokyklos pastatus ir visur paliko savo pėdsakus. Aprašinėtos ir neseniai šviesiais dažais nudažytos senojo Gedminų dvaro sienos, ir raudonų plytų statinys.

Kol kas mokyklos vadovai nepranešė, kokia žala padaryta gimnazijai. Miesto policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Prieš pat Velykas Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį keturiems moksleiviams, kurie be daugybės gyvenamųjų namų pietinėje miesto pusėje buvo aprašinėję ir E.Balsio menų gimnazijos pastato sienas.

Tada grafitininkus padėjo demaskuoti organizuoto nusikalstamumo tyrimų specialistai. Jų pasiųstam žmogui vienas kaltininkų pats išvardijo, kuriose miesto vietose aprašinėjo sienas, maža to, jis pats rodė šias vietas ir pasakojo, kurį užrašą kuris vaikinų užrašė.

Teismo sprendimas nebuvo vaikinams griežtas, tačiau visų apgadintų namų administratorių civiliniai ieškiniai buvo patenkinti, nuostolius atlyginti įpareigoti ne tik kaltininkų tėvai, bet ir jie patys.

E.Balsio menų gimnazijos direktorius ne kartą yra minėjęs, kiek mokyklai kainuoja išlaikyti švarias sienas. Daug tenka sumokėti už dažus, juolab kad reikia jais užtepti ne tik keverzones, bet ir nudažyti visą sieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Van Gogas

Tai tesis, kol tu priekvailiu neims bausti tukstantinem baudom ar kalejimu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS