Mirusiojo vardu – bizniukas? | KaunoDiena.lt

MIRUSIOJO VARDU – BIZNIUKAS?

"Labai negražu ir žema darytis verslą iš svetimos nelaimės. Šioje kovoje jaučiuosi visiškai bejėgė", – nusivylusi vakar kalbėjo ieškoto kaip dingusio be žinios nuskendusio gargždiškio Gintauto Matulaičio sesuo Vida.

Per socialinius tinklus skleidžiamas melas apie mirusįjį išvargino jo artimuosius.

Šiomis dienomis feisbuko naudotojai perskaitė žinią, esą pirmadienį ryte rastas G.Matulaičio raštelis, paliktas paskutinį kartą išeinant iš namų.

Tie, kas pažinojo G.Matulaitį, sekė šio vaikino istoriją ir jaudinosi dėl jo likimo, skuba paspausti nuorodą ir tik tada supranta, kad tai visiška apgavystė, nes norint sužinoti, kas rašoma minėtame tekste, reikia juo dar ir pasidalyti.

O galiausiai kiekvienas skaitantis suvokia, kad jį paprasčiausiai apgavo vien tam, kad jis paspaustų nuorodą "dalytis".

"Tai ne pirmas kartas, kai manipuliuojama šia nelaime. Dar tik ieškojome brolio, kai tokiu pat būdu buvo paskelbta, kad jis rastas negyvas. Vėliau paskleista žinia, kad kažkas rado lagaminą, kuriame buvo pusė Gintauto kūno. Dabar – dar ir šita nesąmonė. Mes jau pavargome reaguoti, nes kiekvieną kartą mus užplūsta skambučiai – žmonės nori sužinoti, ar tai tiesa. Tiesiog pasakau – tai šlykštus melas, netikėkite", – pasakojo V.Matulaitytė.

Mergina du kartus kreipėsi į Klaipėdos miesto policijos komisariatą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl mirusiojo šmeižimo, tačiau pareigūnai abu kartus atsisakė tai daryti.

"Įstatymas apibrėžia tam tikrus šmeižtu įvardijamo nusikaltimo požymius. Šiuo atveju šių požymių nėra. Policijos tyrėjų darbą kontroliuoja ir koordinuoja prokurorai, tad jie tikrai būtų įžvelgę klaidą, jei ji būtų padaryta. Suprantu, kad artimiesiems nemalonu, kai vyksta tokie dalykai, bet kol kas nematome pagrindo pradėti tyrimą", – teigė Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas Gintautas Mačiulaitis.

Nelaimę vis eksploatuojantys ir jos aplinkybes iškreipiantys bei melą skleidžiantys asmenys kol kas nenustatyti.

Jų tikslai itin merkantiliški – paspaudimais siekiama pinigų arba tinklalapio populiarumo, kad jį vėliau būtų galima brangiai parduoti.

Žinovai teigia, kad tokiais būdais neretai skleidžiami ir kompiuteriniai virusai.

Ikiteisminis tyrimas G.Matulaičio mirties priežasčiai nustatyti dar nebaigtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nesta

Cia taip pat kaip yra kazkokios Zarasu jaunimo nesamones, tai dabar sios naujienos. Ka berasytu - nesamone ir reikia dalintis. Kai jie ten meto kokia nesamone-dar niekis, bet sitaip tyciotis is svetimo skausmo - slykstu... Busimieji zurnalistai, ne?

Ь

Ivyko nelaime o jus taisot klaidas komentaruose... fak jų!

Audronė

Toks visą žinantis pilietis(ė), o konsultacijoms naudojate tokią rubriką... Apgailestauju dėl JŪSŲ sausos "nosinės".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS