Mįslė pareigūnams: per savaitę iš klaipėdietės sąskaitos dingo tūkstantinė suma | KaunoDiena.lt

MĮSLĖ PAREIGŪNAMS: PER SAVAITĘ IŠ KLAIPĖDIETĖS SĄSKAITOS DINGO TŪKSTANTINĖ SUMA

Per savaitę klaipėdietė neteko pusantro tūkstančio eurų. Kaip iš banko sąskaitos galėjo išgaruoti tokia suma, aiškinasi Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai.

Balandžio 1-ąją į miesto policijos komisariatą kreipėsi 65-erių moteris ir pranešė, kad kovo 10 d., gavusi savo banko sąskaitos išrašą, pamatė keistą dalyką. Pasak pareiškėjos, nuo sausio 20 iki 27 d. kažkas naudojosi jos banko kortele.

Per šį laiką kortelė buvo panaudota 11 kartų, ja pinigai paimti iš sąskaitos arba atsiskaityta už prekes. Taip dingo 1 503 eurai.

Moteris tvirtino, kad kortelės nebuvo praradusi ir jokiam artimajam neleido ja naudotis.

Policijoje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėtai panaudotos elektroninės mokėjimo priemonės. Už tokį nusikaltimą asmuo gali būti baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Policininkai tikino, kad šiuos nusikaltimus nėra sunku išaiškinti. Banko duomenys parodo, kur ir kada naudotasi kortele, bankomatų vaizdo įrašai atskleidžia, kas nuėmė iš sąskaitos pinigus.

Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininką pavaduojantis Albinas Misevičius prisiminė kuriozinį atvejį.

Prieš kelerius metus vyras pranešė, kad kažkas pasinaudojo jo banko kortele ir per du kartus bankomate paėmė bene tūkstantį eurų.

Pareigūnai gavo bankomato vaizdo įrašus ir pateikė juos pareiškėjui.

Vyras nustebo pamatęs, kad pinigus paėmė ne kas kitas, kaip jis pats. Pasirodo, žmogus apie tai tiesiog pamiršo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS