Nelaimė Giruliuose: jūroje dingo jaunas baltarusis | KaunoDiena.lt

NELAIMĖ GIRULIUOSE: JŪROJE DINGO JAUNAS BALTARUSIS

Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai šeštadienį vakare jūroje ieškojo atgalinės srovės tolyn nuo kranto nešamo jauno vyro. Du jo draugus pavyko išgelbėti.

Kaip pasakojo Klaipėdos paplūdimių gelbėtojams vadovaujantis Aleksandras Siakki, visą šeštadienį pliažuose buvo labai daug žmonių. Daugelis bandė bristi į jūrą, bet iš tolo kiekvienas galėjo matyti raudoną, draudžiančią tai daryti vėliavą, girdėjo nuolat trimis kalbomis kartojamus perspėjimus apie didžiulį pavojų ir maudynių draudimą.

Visą dieną jūra buvo nors ir šilta, bet banguota. Apie 18 val. vėjas staiga nurimo.

Giruliuose poilsiavo penki baltarusiai, jie dirba Vilniuje, o savaitgalį nusprendė praleisti prie jūros.

Apie 18 val. vyrai sugalvojo nusifotografuoti Baltijos fone. Po to du grįžo prie savo daiktų, o trys nusprendė pasiplaukioti.

Juos labai greitai pagavo grįžtanti srovė ir pradėjo tempti tolyn nuo kranto. Gelbėtojai suskubo prie jų.

Du bene 32 metų vyrus pavyko parplukdyti į krantą. Jie jau buvo prigėrę vandens, medikai juos skubiai išgabeno į ligoninę.

Trečiojo jų draugo nesimatė.

Gelbėtojai išsirikiavo į vorą, įsikibo į virvę ir bandė šukuoti tą vietą, kur paskutinį kartą matytas pražuvėlis. Be to, į paieškas buvo pasitelktas sraigtasparnis. Dingusiojo žvalgytasi iš oro. Aptikti jauno baltarusio nepavyko.

Oras labai greitai keitėsi. Maždaug po valandos vėl pakilo vėjas. Gelbėtojai tęsė paieškas dar maždaug porą valandų, bet dėl sudėtingų oro sąlygų po 20 valandos jiems teko nutraukti darbą.

„Kol kas negalime sakyti, kad vyras nuskendo. Dabar žinome, kad jis dingo. Tikėtina, jei jis būtų išplaukęs kur toliau, būtų parsiradęs. Belieka laukti“, – pasakojo A. Siakki.

Šeštadienį gelbėtojų pagalbos prireikė ir 16-mečiui, kuris poilsiavo Smiltynėje ir plaukiodamas pateko į duobę. Paaugliui medikų pagalbos neprireikė.

PAPILDYTA. Sekmadienį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai pranešė, kad vienas išgelbėtųjų – 41-erių vyras – buvo neblaivus (1,26 prom.), kitas išgelbėtasis – 38-erių metų buvo – blaivus.

Apie dingusį 42 metų asmenį sekmadienį ryte žinių vis dar nebuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

>Uk

Nereikia į tokius reaguot. Net ,,laikint" Čia buki piemenys rašinėja. Parašo pats sau pasijuokia kaip gerai parašė ir toliau šiukšlina eterį.A'lia ,,krūtas":D Patys matot iš komentaro koks lygis

Zdarowa Aleksandrai

O Tai kodėl nuotraukoje, gelbėtojas su džinsais? Po to bėga persirengt, kai I skendima skuba? Ar pinigu uniformoms jau nebeliko?

Buvau ten

praeita savaite. Gelbėtojai kalba ir kalba kad nebristu už plūdurų kad žiūrėtu kur pažymėta ,, Duobė" ir t.t..Keliom kalbom periodiškai transliuoja..(Smiltynėj jau ,,gawarilka" trūkinėja:D) Bet kaip matom lengvabūdžiams nesusipratėliams viskas vienodai ,,šviečia" Pats sau labai stiprus ir didelis. Už Jūrą jėgom didesnis...Tai ir užmokėjo savo gyvybe durnelis..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS