Neramus savaitgalis Klaipėdoje: butuose – liepsnų siautulys | KaunoDiena.lt

NERAMUS SAVAITGALIS KLAIPĖDOJE: BUTUOSE – LIEPSNŲ SIAUTULYS

Ugniagesių darbas nenutrūksta nei dieną, nei naktį. Nors gelbėtojai tikina, kad šios šventės buvo palyginti ramios, keturios šventinės dienos atnešė netikėtų nelaimių kelioms klaipėdiečių šeimoms ir daugybei viso krašto gyventojų.

Nulaipino kopėčiomis

Kalėdų vakarą pietinėje Klaipėdos pusėje gaisras nusiaubė du butus ir padarė didžiulę žalą žemiau gyvenantiems kaimynams. Geroji žinia – žmonės liko gyvi.

Žardininkų gatvės 15-ojo namo septintajame aukšte liepsnos plykstelėjo gruodžio 25-ąją, prieš 21 val. Nepatvirtintais duomenimis, trijų kambarių bute ugnis įsisiautėjo nuo žvakės.

Kaimynai labai greitai pajuto gaisrą ir išėjo iš namo.

Tačiau buto šeimininkai tebebuvo viduje. Kai atvyko ugniagesiai, moteris balkone šaukėsi pagalbos. Gelbėtojai ją pasiekė ištraukiamomis kopėčiomis.

Ugnis labiau nusiaubė aštuntajame aukšte esantį butą.

70-metė nukentėjusioji spėjo pasakyti, kad bute yra jos bendraamžis sutuoktinis.

Ugniagesiai paskubėjo ieškoti žmogaus ir rado jį sėdintį buto koridoriuje. Vyrą pavyko išvesti.

Abu sutuoktiniai buvo išgabenti į ligoninę, moteris ne tik išsigando, bet ir nukentėjo nuo liepsnos.

Į įvykio vietą atskubėjo šios poros anūkas.

Nukentėjo ir kaimynai

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai iki pirmadienio su ligoninėje gydomais nukentėjusiaisiais nesusisiekė, todėl negalėjo patikslinti nelaimės priežasties.

Kiek moteris spėjo pasakyti ugniagesiams, su sutuoktiniu ji gyveno skirtinguose kambariuose, gaisras kilo jos kambaryje, kuris labiausiai nusiaubtas ugnies.

Ugnis siautėjo taip smarkiai, kad persimetė ir į aštuntąjį aukštą. Po dienos apžiūrėdami nelaimės vietą specialistai stebėjosi, kad ugnis labiau nusiaubė aštuntajame aukšte esantį butą, nuo karščio įskilo jo langai.

Pasekmės: po kelių dienų gaisro nusiaubtas namas bylojo apie didžiulius nuostolius. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Aprūko ir devintojo aušto langai.

Visi butai iki pat pirmojo aukšto sulieti vandeniu.

Gaisro nusiaubtų ir vandeniu sulietų butų gyventojai išvyko pas artimuosius. Kol kas daugelis butų netinkami gyventi.

Telkiasi pagalbai

Kartu su seneliais bute, kuriame kilo gaisras, gyveno anūkai, jų mama, buto šeimininkų dukra, yra užsienyje. Abu anūkus priglaudė šeimos draugė.

Pilietiški klaipėdiečiai jau ėmėsi žygių padėti nukentėjusioms šeimoms.

Nukentėjusieji turėtų kreiptis į savivaldybės Socialinės paramos skyrių ir prašyti piniginės paramos bei socialinės pagalbos.

Pirmiausia gaisrą išgyvenusiems klaipėdiečiams reikėtų iškuopti ir išvalyti gaisro padarinius bei susidėti naujus langus. Iki tol gyventi namuose jie negalės.

Degė suodžiai

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės apsaugos valdybos vyriausioji specialistė Aurelija Maslauskienė teigė, kad šventinės dienos buvo palyginti ramios, bet ugniagesiams darbo netrūko.

Penkis kartus namų kaminuose degė suodžiai, nors didelio pavojaus dėl to nebuvo, bet ugniagesiai buvo priversti budėti prie šių namų.

Gruodžio 26-ąją netoli Plungės, Prūsaliuose, sodų bendrijoje, gaisras kilo pirtyje. Ugnis suniokojo pastato stogą ir sienas.

Traukė BMW

Per Kalėdas Dangėje netoli piliavietės pastebėtos naftos produktų dėmės. Spėliota, kad tepalai į upę galėjo patekti iš ne kartą skendusio laivo.

Aplink jį ugniagesiai pastatė bonines užtvaras. Į įvykio vietą buvo atvykę Uosto direkcijos atstovai, policijos pareigūnai, aplinkosaugininkai.

Tos pačios dienos vakare Kretingos rajone, Tūbausių kaime, gelbėtojai traukė iš Akmenos automobilį.

BMW buvo pusiau paniręs po vandeniu, ugniagesiams teko vilktis naro kostiumus, tik taip buvo įmanoma užkabinti trosą ir ištempti mašiną į krantą.

Žmoną įtarė nuodijant

Sekmadienio popietę uostamiesčio Geležinkelio gatvėje ugniagesiai buvo paprašyti kopėčiomis pasiekti ligoto žmogaus buto langą.

Šeimininkas buvo praradęs sąmonę, jį teko padėti nunešti į greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Keliuose butuose buvo "užsitrenkusios" durys, gelbėtojai padėjo žmonėms patekti į namus.

Antrąją Kalėdų dieną į butą Tilžės gatvėje iškviesti medikai paprašė ugniagesių pagalbos. Pasirodo, vyras skundėsi, kad žmona jį nori nunuodyti, ir paslėpė buto raktus.

Bute tvyrojo gaižus tvaikas, moteris ant grindų buvo išpylusi baliklio. Gelbėtojams teko išplauti chemikalus ir išvėdinti patalpas.

Gruodžio 25-ąją Palangoje ugniagesiai lipo į butą Ganyklų gatvės trečiajame namo aukšte. Namuose jie aptiko negyvą moterį.

Tos pačios dienos vakare klaipėdiečiai pranešė matantys, kaip pro vieno Baltijos prospekte esančio namo langus žemyn mėtomi daiktai.

Buvo panašu, kad nestabilios psichikos moteris elgiasi pavojingai. Ji pati buvo smarkiai persisvėrusi pro langą ir galėjo iškristi. Gelbėtojai suskubo patekti į butą, o jo gyventoją perdavė medikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS