Nuteistas valstybę apgaudinėjęs verslininkas | KaunoDiena.lt

NUTEISTAS VALSTYBĘ APGAUDINĖJĘS VERSLININKAS

  • 0

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine veikla bei kitų nusikaltimų.

Nusikaltimai paaiškėjo, kai policijos pareigūnai pradėjo tyrimus dėl uostamiesčio bendrovių, teikusių laidojimo, kremavimo, balzamavimo bei kitas paslaugas, neteisėtos veiklos.

Nustatyta, kad 2013 m. anksčiau neteistas vienos uostamiesčio bendrovės direktorius, neturėdamas higienos paso, patalpose, neatitinkančiose žmogaus palaikų laidojimo paslaugų, kremavimo, balzamavimo veiklos, visuomenės sveikatos saugos reikalavimų, nuomojo šarvojimo salę mirusiesiems šarvoti, nedeklaravo ūkinių operacijų, į buhalterinę apskaitą neįtraukė piniginių įplaukų bei išlaidų.

Policijos pareigūnai taip pat nustatė, kad šis verslininkas Klaipėdos apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai pateikė žinomai neteisingus ir tikrovės neatitinkančius duomenis, nedeklaravo daugiau nei 90 000 litų pajamų ir nesumokėjo į valstybės biudžetą daugiau nei 15 000 litų.

Be to, įtariama, kad šis klaipėdietis, suklastojęs pareiškimą, jog yra mirusiojo tolimas giminaitis, pasikėsino pasisavinti dalį vienkartinės laidojimo pašalpos.

Uostamiesčio verslininkas prisipažino dėl jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų. Tyrimas jo atžvilgiu ( tuo metu buvo pradėta ir daugiau panašių tyrimų) išskirtas į atskirą bylą ir užbaigtas pagreitinto proceso tvarka.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas paskyrė verslininkui 70 MGL (9 100 litų) dydžio baudą. Be to, jam teks sumokėti į valstybės biudžetą daugiau nei 15 000 litų pridėtinės vertės mokesčio.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS