Po nepažįstamų žmonių apsilankymo klaipėdietė pasigedo 13 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

PO NEPAŽĮSTAMŲ ŽMONIŲ APSILANKYMO KLAIPĖDIETĖ PASIGEDO 13 TŪKST. EURŲ

Uostamiesčio policininkai vėl suka galvas, ar itin garbaus amžiaus moteris tikrai nukentėjo nuo vagių, ar tikrai galėjo namuose laikyti keliolika tūkstančių eurų, ar galėjo į namus įsileisti nepažįstamus žmones.

Trečiadienį po pietų į Klaipėdos miesto policijos komisariatą kreipėsi 88-erių klaipėdietė ir papasakojo apie vagystę iš jos namų.

Pasak nukentėjusiosios, antradienį, apie 16 val., į jos namus atėjo dvi moterys ir vyras. Vieną moterį senolė lyg ir pažinojo, o gal ji pasirodė esanti pažįstama.

Kai nekviesti svečiai išėjo, pensininkė pasigedo namie laikytų 13 tūkst. eurų. Tačiau į policiją moteris kreipėsi tik kitą dieną.

Pareigūnai pradėjo vagystės tyrimą ir nusprendė dar kartą pakalbinti nukentėjusiąją, jos artimuosius ir kaimynus.

Policininkai neretai sulaukia pagyvenusių žmonių skundų ir žino, kad kaskart būtina ne kartą pabendrauti su pačiu pareiškimo autoriumi, bet ir jo šeimos nariais. Neretai paaiškėja, kad žmogus tiesiog pamiršo, kur laiko santaupas arba jų nė neturėjo.

Tačiau stereotipas, kad pagyvenę žmonės daug ko nepamena ir jų žodžiais negalima pasitikėti, nėra teisingas.

Kai kurie senoliai yra itin šviesaus proto, pareigūnams teks rasti atsakymus į daugybę klausimų.

Jeigu po papildomų pokalbių paaiškės, kad pareiškimo autorės nurodytos aplinkybės – teisingos ir ji tikrai prarado įspūdingą pinigų sumą, vagystę aiškintis imsis Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimų valdybos pareigūnai.

Kelerius metus iš eilės Klaipėdoje ir netoli esančiuose Žemaitijos miestuose siautė dvi tamsaus gymio moterys ir vyras. Jų tikslas buvo išvilioti pagyvenusių žmonių pinigus. Kartais jie apsimesdavo parduodantys lovos baltinius, kitais atvejais moterys tikindavo esančios socialinės darbuotojos ir bendrininko į namus nesivedė.

Ar šiuos asmenis galima sieti su vagyste iš 88-erių klaipėdietės buto, dar nežinia. Kol kas neatmetama nė viena tikimybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS