Rūkantys mokiniai deda į kojas | KaunoDiena.lt

RŪKANTYS MOKINIAI DEDA Į KOJAS

Uostamiesčio moksleivių, nebijančių greta ugdymo įstaigų užtraukti dūmą, drąsa išgaruoja vos tik išvydus tikrintojus. Nors nemažai nepilnamečių pasipusto padus, tačiau kai kuriuos pavyksta sučiupti ir „apdovanoti“ baudomis.

Klaipėdoje tęsiasi kova su rūkančiais nepilnamečiais ir neleistinose vietose dūmą traukiančiais pilnamečiais asmenimis.

Šiomis dienomis Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio darbuotojai išsirengė į tokių asmenų medžioklę.

Tikrintojai aplankė visame mieste išsidėsčiusias rūkalių mėgstamiausias vietas. Nors kai kuriose iš jų dūmą traukiančiųjų užklupti nepavyko, tačiau pastebėtos naujos tendencijos.

Vykdyto tikrinimo metu savo bėgimo įgūdžius pademonstravo Vytauto Didžiojo gimnazijos, kaip įtariama, nepilnamečiai rūkoriai.

Kiek tolėliau nuo ugdymo įstaigos drąsiai rūkę moksleiviai, vos tik išvydę tikrintojus, pabūgo ir pasipustė padus.

„Anksčiau buvo tik viena gimnazija, kurios auklėtiniai mėgdavo bėgti, dabar atsirado ir dar viena“, – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Vieną moksleivį tikrintojams pavyko sučiupti. O iš viso reido metu užfiksuota, kad ne ugdymo įstaigų teritorijose dūmą traukė 8 pilnametystės dar nesulaukę klaipėdiečiai. Jų tėvams pinigines teks paploninti nuo 20 iki 50 eurų.

Nemalonumų bei baudos sulaukė ir vienas rūkęs pilnametis. Jis nubaustas už tai, kad nuorūką numetė ant žemės, o ne į šiukšlių dėžę. Toks elgesys traktuojamas kaip šiukšlinimas.

„Tai lyg taisyklė. Kas rūko, tas ir šiukšlina“, – konstatavo pašnekovas.

Kontrolieriai lankėsi ir J.Janonio gatvėje. Čia gyvenantys klaipėdiečiai skundžiasi, jog jų kiemas tapo greta esančios ugdymo įstaigos rūkomuoju. Jaunuoliai esą dažnai prišiukšlina kiemą.

„Tačiau šį kartą rūkančiųjų nebuvo. Kibiriukas padėtas tvarkingai, nebuvo nė vienos nuorūkos. Dėl šio kiemo skundų gauname nuolat“, – teigė V.Valys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pff

Stovi vaikai prie akropolio įėjimų ir drąsiai sau rūko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS