Senolių santaupas jau šluoja kasdien | KaunoDiena.lt

SENOLIŲ SANTAUPAS JAU ŠLUOJA KASDIEN

Įžūlios nusikaltėlės į uostamiesčio senolių butus jau eina kaip į darbą – kasdien. Panašu, kad Klaipėdos apskrities policijos vadai dviejų apgavikių ir vagilių darbams žada skirti daugiau dėmesio ir jų vykdomų nusikaltimų tyrimą vertinti kaip prioritetinę veiklos sritį.

Ateina dvi moterys

Dvi moterys, viena aukštesnė, kita žemesnė, veidus dengiančios medicininėmis kaukėmis, prisistato gydymo įstaigos darbuotojomis, esą atnešančiomis senoliams kompensacijų.

Tokią legendą susikūrusios apgavikės braunasi į senų žmonių butus, ištiesia jiems 100 eurų kupiūrą tikindamos, kad tai senoliams priklausančios išmokos.

Sprendžiant iš kriminalinių įvykių suvestinės, praėjusią savaitę jos „dirbo“ ketvirtadienį ir penktadienį. Ketvirtadienį jos apgavo ir apvogė 95-erių močiutę Poilsio gatvėje. Ji prarado 800 eurų.

Penktadienį jos apšvarino 90-mečius sutuoktinius, gyvenančius Sausio 15-osios gatvėje. Pas juos vagilės taip pat rado 800 eurų.

Sukčiavimai plinta ir skleidžiasi.

Terliotojus sulaikė akimirksniu

Pranešimai apie tokius nusikaltimus miesto kriminalinių įvykių suvestinėse kartojasi jau nemažai laiko.

Prieš dešimtmetį Klaipėdoje pastatų sienas terliojančių grafitininkų ieškoti buvo įpareigoti Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Su nusikaltėlių gaujomis kovojantys specialistai labai greitai nutvėrė kelis labiausiai miestą darkiusius asmenis.

Paklaustas, ar ne laikas panašiai pasielgti ir su dviem vagilėmis, Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas patikino, kad miesto komisariato pareigūnams jau talkina Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos specialistai.

„Jie yra prisijungę, bet neperėmę tų tyrimų. Vyksta intensyvus analitinis darbas, renkame visus įmanomus duomenis iš viešosios erdvės ir vaizdo stebėjimo kamerų. Bėda, kad senyvo amžiaus nukentėjusieji suteikia apie įtariamąsias mažai duomenų. Tikiu, kad tik laiko klausimas, kada jos bus pagautos. Tyrimas nėra toks paprastas, kad iš karto po nusikaltimo galėtume nustatyti įtariamąsias“, – tikino komisariato vadovas.

Sukčiauja tik Klaipėdoje?

Jo turimi duomenys neleidžia teigti, kad pernai panašias vagystes vykdė tos pačios moterys, kurios dabar siautėja Klaipėdoje.

A. Motuzas teigė, kad kitose Lietuvos apskrityse nusikaltimų, kuriuos vykdo dvi moterys, nebuvo girdėti. Todėl galima manyti, kad tai – vietos nusikaltėlių darbas.

„Liūdniausia, kad pagyvenę žmonės kartais net uniformuoto pareigūno, prie durų akutės rodančio savo tarnybinį pažymėjimą, neįsileidžia, o apgavikėmis patiki. Sukčiai aktyviai lenda ir per telefoną, ir per duris. Sukčiavimai plinta ir skleidžiasi. Jau yra sudaryta pareigūnų grupė, kuri dirba su tokius pat požymius turinčiais nusikaltimais. Kai jiems pritrūksta kompetencijos ar pajėgų, prijungiame dar ir Kriminalinės policijos pareigūnus“, – aiškino komisariato vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Neber kantrybes

Tai dar karta irodo musu "angelu sargu" beviltiskuma. Kada keis "ministra ir komisara"?!

.........

Turtingi tie mūsų senoliai.

elektrikas aferistas

kam elektros popigiaj...kibiras vos 78 centai a jiegu sutarti 84 men sudarysit tai premija bus istaysim ismanuji skaikliuka galesim kartu bitkojnus kast...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS