Teisėsauga neatskleidžia bausmių, siūlomų kaltinamiesiems šnipinėjimo Rusijai byloje | KaunoDiena.lt

TEISĖSAUGA NEATSKLEIDŽIA BAUSMIŲ, SIŪLOMŲ KALTINAMIESIEMS ŠNIPINĖJIMO RUSIJAI BYLOJE

  • 9

Klaipėdos apygardos teisme penktadienį buvo sakomos baigiamosios kalbos šnipinėjimo Rusijai byloje, tačiau nei teismas, nei prokuratūra neatskleidžia, kokios bausmės kaltinamiesiems pasiūlytos, motyvuodami neviešai nagrinėjama byla.

„Kadangi teismo posėdis buvo uždaras, šiai dienai negalime nieko daugiau pakomentuoti“, – BNS sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė Viktorija Raštutytė.

Už šnipinėjimą asmuo gali būti nubaustas laisvės atėmimu nuo trejų iki penkiolikos metų.

Šioje byloje teisiami du Lietuvos piliečiai, jie, bylos duomenimis, vienas su kitu nebuvo pažįstami ir veikė atskirai, tai visuomenininkas Baltijos jaunimo asociacijos „Juvenis“ generalinis direktorius Aleksėjus Greičius ir Mindaugas Tunikaitis.

Manoma, kad į nusikalstamas veikas prieš Lietuvos valstybę juos įtraukė tas pats asmuo – Rusijos Federalinės saugumo tarnybos Karaliaučiaus srities pasienio valdybos pareigūnas, prisistatęs išgalvota tapatybe ir puikiai kalbantis lietuviškai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus iš Valstybės saugumo departamento Žvalgybos įstatyme numatytomis priemonėmis surinktą medžiagą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Taip, pritariu,

Visi sms surankioti telekomunikacijos firmų, bankai žmonių sąskaitas banditams pardavinėja, o čia, matai, nematė šnipo, dabar pastebėjo, nubaudė! JUOKDARIAI!

Nezabitauskas

Kokia čia paslaptis, jei byla ištirta ir atiduota teismui? Būtina viešinti, kad byla turėtų politinį ir patriotinio auklėjimo poveikį visuomenei! Nebent ten nieko rimto nėra, paviešinus būtų tik apsijuokta. Kaip su tuo "šnipu", kuris dujų terminalą nuo kranto fotografavo.

Zemaitis

Prie sienos statyti parsidavelius. Arba kabinti miestu aikstese. Pasiutusiems sunims cia ne vieta!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS