Sodų bendrijos pirmininkui – mistiniai įtarimai | KaunoDiena.lt

SODŲ BENDRIJOS PIRMININKUI – MISTINIAI ĮTARIMAI

Uostamiesčio policijos komisariato pareigūnams tenka aiškintis ir sodininkų tarpusavio vaidus bei viešai mestus įtarimus. Pastaruoju metu gauti pareiškimai apie vieno soduose gyvenančio vyro patirtą smurtą ir kito baimę patirti tą patį.

Smogė nieko nesakęs

73 metų klaipėdietis, gyvenantis Draugystės 3-iojoje gatvėje, pasiskundė policijai, kad šeštadienį 20.20 val. patyrė smurtą prie savo namo durų.

Vyras rakino namo duris, kai prie jo priėjo du nepažįstami tamsiais rūbais vilkėję vyrai. Jie nepratarė nė žodžio. Vienas smogė pareiškėjui į veidą kumščiu ir abu pabėgo.

Nukentėjusiajam buvo prakirstas antakis, medikai suteikė būtinąją pagalbą.

Policininkai, gavę skundą, pradėjo tyrimą dėl skausmo sukėlimo. Mušeika apibūdinamas kaip vidutinio kūno sudėjimo vyras, apie 185 cm ūgio. Vyrų veidų nukentėjusysis neįžiūrėjo.

Pirmadienį miesto policijos komisariato pareigūnai gavo šio nukentėjusiojo kaimyno pareiškimą.

Jame 56 metų vyras teigia, kad baiminasi sumušimo, nes jam buvo pagrasinta.

Abu įvykius sieja faktas, kad abu vyrai pasirašė po skundu prieš sodininkų bendrijos pirmininką.

Vyrai grasinimus ir smurtą siejo su šiuo raštu.

Nupjovė vandentiekio vamzdžius

Draugystės 3-iojoje gatvėje gyvena sodininkų bendrijos "Draugystė" nariai. Dėl įvykių bendrijoje policijai skųstasi ir anksčiau. Tiesa, anksčiau smurto prieš žmones nebuvo.

10 metų bendrijai vadovaujantis Pranciškus Pikelis tikino nieko nežinantis apie pareiškimus policijai ir negirdėjęs, kuris sodo kaimynas nukentėjo.

Vyras pasakojo, kad būta nesusipratimų, kai septyni nuosavus namus pasistatę nariai išstojo iš bendrijos, bet tebesinaudojo bendrijos vandentiekiu ir nemokėjo už tai mokesčio.

Pasielgiau kaip bendrijos narių interesams atstovaujantis asmuo, tiesiog nupjoviau vandentiekio vamzdžius.

"Labai įdomiai viskas išėjo. Pirmiausia, tie namus pasistatę žmonės sunkiąja technika sugadino mūsų bendrijos kelią, kuris vis dar nėra perduotas savivaldybei. Paskui tie žmonės paliko bendriją, nebemoka jai mokesčių, bet nesusikūrė jokios kitos valdos, nemoka valstybei žemės mokesčio, nei bendrijai už elektrą, vandenį. Pasielgiau kaip bendrijos narių interesams atstovaujantis asmuo, tiesiog nupjoviau vandentiekio vamzdžius. Jie galėjo mokesčius mokėti ir nebūdami bendrijos nariais, galėjo prisidėti ir prie kelio tvarkymo, bet, užuot tai padarę, mane apskundė", – pasakojo bendrijos pirmininkas.

Nebenori pirmininkauti

P.Pikelis minėjo ir ankstesnius skundus, kuriuos rašė iš bendrijos išstoję gyventojai.

Pirmininkas apie vasario pradžioje kaimyno patirtą smurtą ir kito kaimyno baimę sulaukti panašių išpuolių tikino negirdėjęs ir nenumanantis, kas  tai padarė.

Bendrijos nariai susiduria su nepatogumais dėl prastos kelio būklės, tuo skundžiasi ir iš bendrijos išstoję nariai.

Pasak pirmininko, jie iš dalies yra kalti dėl seniai neremontuotos gatvės suniokojimo.

P.Pikelis atviravo, kad dirba bendrijos pirmininku trečią kadenciją, bet mielai šias pareigas perleistų kam nors kitam.

Bendriją dabar sudaro 42 sodų sklypų savininkai, du jų ketina netrukus išstoti.

Pavasarį ketinama rengti narių susirinkimą, kuriame bus sprendžiami aktualiausi klausimai, taip pat – pirmininko rinkimai. Ketinama aptarti ir visiems aktualų kelio remonto klausimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Juozyte martinke

Perskaiciau komentarus ir matau, kad tulzi lieja ir vejus rasineja vis tie patys draugeliai, kartu daznai geriantys, po teismus kai kurie su kaimynais besitasantys,paskalas po soda nesiojantys, kiaurus metus sode gyvenantys,lengvai is komentaru atpazistami, ne bendrijos nariai, kurie noretu nachaliavai viskuo naudotis ir nieko nemoketi ar siaip jaustis padeties seimininkais. Ne pirmininkas mokescius renka, o buhaltere, isduodami kvitai, viskas yra fiksuojama dokumentuose, kiekvienais metais vyksta nepriklausomas auditas, tad sneketi, kad pinigus pirmininkas sau susirenka yra yra tiesiog kvaila. O prie bendro naudojimo keliu remonto turetu prisideti ir ne bendrijos nariai gyvenantys visus metus sode ar ne ? :) Dabar iskilo versija,matyt eilini karta gerai isgerus, kad pirmininkas neva tai ėmėsi smurto :) Laukiam tesinio nekantriai :) Pirmininkas gal ir nera tobulas, bet esminius sprendimus priima b. nariai, tad uzuot cia anonimiskai derge pirmininka, dalyvaukite susirinkimuose :)

sodininkai

Kiekviena sodų bendrija turi bendrijos valdybą,kuri ir privalo rūpintis visais ,su bendrija susijusiais reikalais. O realybėje yra kaip ? Kiekvienoje tokioje bendrijoje yra laisvų arba apleistų sklypų. Kuriuos bendrijos galėtų parduoti ir pasigerinti infrastruktūrą. Bet pasirodo,kad tuos sklypus prihvatizuoja tų pačių bendrijų pirmininkai arba kartu su valdybos nariais ,tą grobį tarpusavyje pasidalina . Kai tuo tarp lėšos gautos už tų sklypų pardavimą turėtų būti visos bendrijos sodininkų nuosavybė ir jų pagalba būtų galima ir kelius pagerinti ir šiaip tikrai atsirastų kur tuos pinigus išleisti.

Andže

Yra projektai ES lėšomis įvesti vandens, nuotekų įvadus padaryti, įvedė dujas UAB Labas, gt išmalta, nepravažiuojama, šulinių ir drenažo nėra, nepraeinama be guminių. Kodėl pasirašė darbų aktą-juk buvo iš savivaldybės komisija, prižadėjo duoti atsakymą dėl ko taip yra (kt s/b gt visa tai yra). Atsakymo tuo klausimu neduoda. Kas tai-plauna ES lėšas, korupcija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS