Sprogimas Rusnės daugiabutyje: senolę apsaugojo spinta | KaunoDiena.lt

SPROGIMAS RUSNĖS DAUGIABUTYJE: SENOLĘ APSAUGOJO SPINTA

Anglijos karalienės bendraamžė netikėtai dujų sukeltą sprogimą išgyveno nesužeista. Sprogimo sukeltą žalą pastatui dar tirs statinių saugumo ekspertai.

Sekmadienį paryčiais Šilutės rajone, Rusnėje, daugiabučio namo pirmajame aukšte driokstelėjo sprogimas, išgriovęs pagyvenusios rusniškės būsto sienas.

94-erių buto šeimininkė per stebuklą liko sveika, dujų nuotėkio sukeltas sprogimas jos nesužeidė todėl, kad nuo sugriuvusios sienos ją skyrė spinta.

4.46 val. nugriaudėjęs sprogimas buvo toks stiprus, kad išdužo langai, išvirto dvi buto sienos, apgadintas balkonas ir net bendro naudojimo laiptinė.

Pirmadienį rusniškiai laukė atvykstančių statybų specialistų, kurie turi nustatyti, ar pažeistos namo konstrukcijos.

Nors buto gyventoja yra tikrai garbaus amžiaus, bet pavydėtinai blaivaus proto, šviesi, optimizmu trykštanti moteris.

Svarbu sužinoti, ar name dabar gyventi saugu. Tokios abejonės kyla todėl, kad smarkiai nukentėjo ir laiptinės siena.

Laimė, kad virš buto, kuriame įvyko sprogimas, šiuo metu niekas negyvena.

Tik tada, kai ekspertai atidžiai apžiūrės nelaimės vietą, bus galima imtis valyti griuvenas.

Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė patikino, kad savivaldybė nepaliks 12 butų namo gyventojų nelaimėje ir padės jiems susitvarkyti.

"Nors buto gyventoja yra tikrai garbaus amžiaus, bet pavydėtinai blaivaus proto, šviesi, optimizmu trykštanti moteris. Ji dalyvavo Anglijos karalienės priėmime Vilniuje, mat abi yra gimusios tais pačiais metais. Bet kuriam mūsų reikėtų iš jos pasimokyti. Vaikai ją išsivežė į savo namus Juknaičiuose, tikimės, kad po buto remonto ji grįš į Rusnę", – kalbėjo seniūnė.

D.Drobnienės teigimu, senolės namuose dujų balionas buvo pakeistas bene prieš du mėnesius, bet tada nusiskundimų dėl dujų nuotėkio nebuvo.

Kodėl nutekėjo dujos, dar bus aiškinamasi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS