Svečiams pasieniečiai parodė duris | KaunoDiena.lt

SVEČIAMS PASIENIEČIAI PARODĖ DURIS

Iš Lietuvos išprašyti trys Latvijos Respublikos piliečiai, atvykę į Klaipėdoje surengtą forumą. Šie asmenys įtraukti į mūsų valstybėje nepageidaujamųjų sąrašą. Raštišką pranešimą apie tai jiems įteikė mūsų pasieniečiai ir paprašė skubiai išvykti iš šalies.

Iš Lietuvos išprašyti trys Latvijos Respublikos piliečiai, atvykę į Klaipėdoje surengtą forumą. Šie asmenys įtraukti į mūsų valstybėje nepageidaujamųjų sąrašą. Raštišką pranešimą apie tai jiems įteikė mūsų pasieniečiai ir paprašė skubiai išvykti iš šalies.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovai patvirtino, kad užvakar į šalį įvažiavo trys Latvijos piliečiai, kurie nepageidaujami Lietuvoje. Turėdami tą informaciją, pasieniečiai surado juos, įteikė pranešimus ir įpareigojo išvykti iš šalies.

Nepageidaujamų atvykėlių pareigūnai iki sienos nepalydėjo, jie turėjo išvykti patys. Turima žinių, kad du iš jų iš Lietuvos išvažiavo dar tą pačią dieną, o vienas užsiliko. Tačiau esą ir jis rengiasi išvažiuoti.

"Siena su Latvija yra atvira, tad nieko nuostabaus, kad jie į Lietuvą įvažiavo niekieno nepastebėti. Tokių atvejų pasitaiko, bet jie nekasdieniški. Į mūsų šalį nepageidaujami užsieniečiai paprastai neįleidžiami prie išorės sienos, ypač Rusijos ir Baltarusijos piliečiai neįleidžiami į Lietuvą dėl įvairių priežasčių, taip pat ir dėl to, kad jie yra nepageidaujami", – teigė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Atvykėliai buvo pasirengę dalyvauti Klaipėdoje vykusiame forume "Etnonacionalizmas – grėsmė pasaulio taikai ir saugumui" . Renginys vyko rusų kalba, jame turėjo būti kalbama apie tai, ar Lietuva pasirengusi priimti pabėgėlių iš Artimųjų Rytų ir Afrikos.

Vienas iš forumo organizatorių Aleksejus Greičius, pastaruosiuose rinkimuose su Lietuvos rusų sąjunga siekęs Klaipėdos miesto tarybos nario mandato, patvirtino, kad iš šalies išprašytas žmogaus teisių specialistu prisistatantis Aleksandras Kuzminas, antifašistu save tituluojantis žydų tautybės Josifas Koranas bei karo istorijos žinovas Aleksandras Ržavinas.

"Trys svečiai buvo išprašyti. Jie nežinojo, kad yra nepageidaujami Lietuvoje. Jiems buvo pranešta, kad jie kuo skubiau turi iš Lietuvos išvažiuoti ir nepasirodyti čia iki 2020 metų. Mūsų renginys būtų buvęs įdomesnis, jei jame būtų dalyvavę šie žmonės", – įsitikinęs A.Greičius.

Renginyje dalyvavo 17 asmenų, keturi kalbėtojai ir 13 klausytojų. Tarp jų – Rusijos Federacijos generalinio konsulato atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

klp

maziau vatniku ramiau visiem

vi

nesąmonė, galėjo kalbėti, tam gi ir skirta diskusija...

SS

Bugagaga, kiek čia pseudopatriotų susirinko. Lopai jus, jus vadinat juos vatnikais ir koloradais, tai jus irgi vatnikai, tik lietuvos vatnikai kurie tiki, kad rusai puolai. Klounai. Gerai tokiu nedaug, bet vistiek klounų reikia turėti šalį, nes bus liūdna be jų. ))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS