Šylant orams dviračių transporto priemonių eismo saugumui vėl skiriamas sustiprintas dėmesys | KaunoDiena.lt

ŠYLANT ORAMS DVIRAČIŲ TRANSPORTO PRIEMONIŲ EISMO SAUGUMUI VĖL SKIRIAMAS SUSTIPRINTAS DĖMESYS

  • 1

Šylant orams Klaipėdos policijos pareigūnai, kaip ir kasmet, stiprina dviračių transporto priemonių eismo kontrolę.

Balandžio 19 ir 20 dienomis uostamiesčio senamiestyje, prie Vasaros estrados, ties Taikos pr. ir Paryžiaus Komunos g., vykdė prevencinę priemonę.

Jos metu dviračių transporto priemonių vairuotojams primenami KET reikalavimai ir už pažeidimus gresianti atsakomybė. Trečiadienį Klaipėdos m. PK bendruomenės pareigūnai bendravo su daugiau nei 30 paspirtukų vairuotojų.  Aštuoni jais važiavę nepilnamečiai nedėvėjo šalmų, todėl buvo įspėti. Apie pažeidimą informuoti ir jų tėvai.

Policijos pareigūnai primena, kad saugos priemonių ignoravimas gali baigtis itin skaudžia nelaime. Dėvėti šalmus jie rekomenduoja visiems dviratininkams, o važiuojant keliu jaunesniems nei 18 m. dviračių ir paspirtukų vairuotojams bei keleiviams tai daryti privalu.

Pareigūnai primena, kad minant dviratį važiuojamąja kelio dalimi naktį, visiems dviratininkams privaloma dėvėti liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, o dviračio žibintai privalo būti įjungti. Dienos metu privalu naudoti bent vieną iš šių priemonių.

Pareigūnai pastebi, kad vieni iš dažniausiai fiksuojamų pažeidimų yra, kad elektriniais paspirtukais važiuoja keli asmenys ar yra vežami vaikai, nors tai daryti draudžiama. Taip pat, kad dviratėmis transporto priemonėmis važiuojama ne joms skirtais takais – pavyzdžiui, važiuojama gatve ar pėstiesiems skirtu šaligatviu, nors šalia yra dviračių takas. Todėl primenama, kad dviračiu, elektriniu paspirtuku, elektriniais riedžiais galima važiuoti dviračių takais, pėsčiųjų ir dviračių takais, arba dviračių juostomis, o kur jų nėra – tam tinkamu kelkraščiu.

Važiuojant  kelkraščiu, pėsčiųjų ir dviračių taku, šaligatviu, privalu duoti kelią, netrukdyti pėstiesiems, nekelti jiems pavojaus. Atkreipiamas dėmesys, kad šių transporto priemonių vairuotojams draudžiama kirsti važiuojamąją dalį pėsčiųjų perėjomis – transporto priemonę privalu persivesti.

Svarbu nepamiršti, kad važiuoti dviračiu ar elektriniu paspirtuku padauginus alkoholio taip pat yra draudžiama – leidžiama alkoholio riba yra 0,4 prom. – kaip ir automobilių vairuotojams.  Jei nustatomas didesnis girtumas, dviratės transporto priemonės vairuotojui gresia bauda nuo 80 iki 150 eurų. Jei neblaivumas viršija 1,5 prom., dviratininkas yra apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, arba vengia tikrintis blaivumą – bauda išauga nuo 150 iki 200 eurų.

Klaipėdos apskrities pareigūnai atidžiais ir tolerantiškesniais būti ragina visus eismo dalyvius – tik bendromis pastangomis galima pasiekti, kad skaudžių nelaimių būtų kuo mažiau. 2022 m. visoje Klaipėdos apskrityje buvo registruoti 55 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo 57 dviračio vairuotojai, vienas dviratininkas žuvo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

policijai patariame

Policija turėtų nuolat kalti ir kalti automobilių vairuotojams, kad pastariesji būtų itin atidūs dviratininkų atžvilgiu, neužkišinėtų savo automobilių kai suka, kai išvažiuoja iš degalinių, kiemų. Reikia nepamiršti, kad ne dviratininkai, o automobilių vairuotojai dažniausiai yra nedrausmingi, nesilaiko, o gal ir nežino eismo taisyklių dviratininkų atžvilgiu. Be to automobilių yra daug daugiau nei dviratininkų, todėl ir KET pažeidžia daugiausisi automobilių vairuotojai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS