Tauragės mėsos perdirbimo įmonėje nešvarios ne tik sąskaitos, bet ir mėsmalės | KaunoDiena.lt

TAURAGĖS MĖSOS PERDIRBIMO ĮMONĖJE NEŠVARIOS NE TIK SĄSKAITOS, BET IR MĖSMALĖS

  • 2

Tauragės mėsos perdirbimo įmonė „Geranta ir partneriai“ galėjo nuslėpti beveik 80 tūkst. eurų mokesčių, antradienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Kratų metu įmonėje taip pat nustatyti šiurkštūs mėsos gamybos pažeidimai.

Tauragės Maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Kęstutis Patačius BNS antradienį sakė, kad bendrovėje „Geranta ir partneriai“ aptikta netinkamai laikyta žaliavinė mėsa buvo utilizuota.

Jis sakė, kad utilizuota apie 400 kilogramų mėsos, į rinką žaliava nepateko.

Ši įmonė deklaravo, kad iš žalios mėsos gamino rūkytus gaminius – dešreles, lašinius ir kitokią produkciją. Pagamintą produkciją pardavinėjo didesnių ir mažesnių miestų turgaus prekeiviai ir nedidelės parduotuvės visoje Žemaitijoje.

Tik nedidelę realizacijos dalį sudarydavo žalios mėsos pardavimai.

FNTT tyrėjai, atlikę kratas mėsos perdirbimo bendrovėje, užfiksavo apie 200 tonų žalios mėsos trūkumą, nors buhalterinės apskaitos dokumentai rodė, kad jos yra nepanaudota už daugiau kaip 340 tūkst. eurų.

Kratų metu FNTT tyrėjai didelių mėsos kiekių nerado. Bendrovė net neturėjo šimtams tonų mėsos tinkamo laikyti skaičiaus šaldiklių ir patalpų.

Atliekant kratas buvo užfiksuoti ir šiurkštūs mėsos gamybos pažeidimai, todėl tęsiant veiksmus į pagalbą buvo pakviesti ir Tauragės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai.

Užfiksuota, kad mėsos malimo įrenginys nebuvo išplautas ir dezinfekuotas, mėsmalėje palikti gendančios mėsos likučiai, naudoti nešvarūs peiliai ir pjūklas. Viename iš šaldytuvų 350 kilogramų mėsos buvo laikoma tiesiog ant grindų, netinkamai buvo laikoma ir pagaminta mėsos produkcija.

Dėl šių pažeidimų Tauragės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba priėmė sprendimą sustabdyti Tauragės bendrovės veiklą ir uždraudė produktų tiekimą rinkai. 

Šiuo metu įmonė pašalino trūkumus ir jai leista atnaujinti savo veiklą.

FNTT Klaipėdos apygardos valdyba tęsia ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Tiriama versija, kad šimtai tonų mėsos produkcijos galėjo būti parduota be apskaitos dokumentų. Preliminariai skaičiuojama, kad pardavusi tokį kiekį produkcijos Tauragės bendrovė galėjo išvengti sumokėti beveik 80 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio. 

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

https://www.diena.lt/naujienos/kaunas/miesto-pulsas/porcelianiniam-berniukui-paremti-kilni-labdaros-inciatyva-940281

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Koks skirtumas kokiomis mėsmalėmis šunys ir katys malamos... :s

TSRS

laikas Tauragės mėsos kombinato produkcija buvo deficitas. Praktiškai išvažiuodavo maitinti du laaabai didelius miestus Rusijoje. Vietinei rinkai likdavo tik ką išnešdavo.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS