Iš viešbučio Klaipėdoje iškritusio modelio žūtis: byla lieka, kur buvusi | KaunoDiena.lt

IŠ VIEŠBUČIO KLAIPĖDOJE IŠKRITUSIO MODELIO ŽŪTIS: BYLA LIEKA, KUR BUVUSI

Manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje – teisiniai manevrai. Žuvusiosios pusei atstovaujančiam advokatui nepavyko pasiekti, kad kaltinimai taptų sunkesni, o procesas vyktų aukštesnės instancijos teisme.

Klaipėdos apylinkės teismas, sausio pabaigoje atvertęs baudžiamosios bylos medžiagą ir ėmęsis aiškintis tragiškos jaunos merginos žūties metu viešbučio kambaryje buvusių vyrų nusikaltimus, iki šiol buvo priverstas trypčioti vietoje.

Kaltinamaisiais šioje byloje įvardyti 38-erių Ričardas Pinikas ir 31-erių Aivaras Miltenis.

R.Pinikas kaltinamas fizinio skausmo sukėlimu nukentėjusiajai, neteisėtu disponavimu narkotikais ir poveikiu liudytojui, A.Miltenis – D.Didžiūnaitytės išžaginimu.

Pirmajame posėdyje, dar nepradėjus bylos nagrinėti iš esmės, nukentėjusiesiems atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas pateikė prašymą bylą grąžinti prokurorui ir perkvalifikuoti kaltinimus pakeičiant juos griežtesniais. Jis norėjo, kad teisiamasis R.Pinikas būtų kaltinamas ne tik narkotikų laikymu, bet ir jų platinimu.

Painiava: advokato G.Černiausko skundas dar kartą nepatenkintas. (Vytauto Liaudanskio nuotr.)

Be to, jis reikalavo vyrus kaltinti nužudymu bei prekyba žmonėmis.

Bylą nagrinėjantis teisėjas šį prašymą atmetė, išdėstęs argumentus, kodėl taip nusprendė, ir nurodė, kad šią nutartį dar galima apskųsti.

G.Černiauskas šią nutartį apskundė aukštesnės instancijos teismui.

Klaipėdos apygardos teismo baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija skundą atmetė, būdama įsitikinusi, kad nebuvo jokio pagrindo bylą perduoti prokurorui, kaip buvo prašoma. Dėl skundo argumentai net nebuvo nagrinėjami. Ši nutartis – neskundžiama.

Įsigilinusi į situaciją teisėjų kolegija konstatavo, kad pirmos instancijos teismo nutartis turėjo būti neskundžiama. Tad ir aukštesnė instancija advokato skundą paliko nenagrinėtą.

Po visų šių sunkiai paprastam žmogui suprantamų veiksmų išvada viena – kaltinimai bent kol kas nesunkinami, o bylą, kaip iš pradžių buvo nuspręsta, nagrinės Klaipėdos apylinkės teismas.

Atversta žuvusios manekenės D. Didžiūnaitytės byla

Vytauto Liaudanskio nuotr.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

deinis

Mane kirbina straipsnio vienas žodis IŠKRITO , iškristi galima iš medžio ,čia gal tiktu IŠMESTA ,IŠSTUMTA ,IŠŠOKO ir panašiai

Nykstantis dinozauras

Kodel byla vilkinama? Todel, kad Klaipedos (ir ne tik sio miesto; kitu miestu auksciausiuose postuose sedi - KAS? SPEKITE IS 1 KARTO ir PATAIKYSITE TIESIAI I TAIKINI!) miesto valdzioje, teismuose, minkstose viesbuciu kedese, baruose, restoranuose naktiniuose klubuose ir kitose siuo metu ypac gerai apsaugotose vietose sedi VAIKU-PAAUGLIU-VYRESNIU PAZEIDZIAMU ASMENU ISNAUDOTOJAI, dar kitaip vadinami - PEDOFILAIS. Pedofilu klanai BUJOJA, GINA/AKYLAI SAUGOJA VIENI KITUS! Kaip jau mineta ankstesniame komentare - ISTORIJOS TESINYS IR PABAIGA BUS PANASI i GARLIAVOS IVYKIU ATOMAZGA! Irodymu apie padarytus nusikaltimus yra begalybe. Neparankiais liudytojais tyliai buvo atsikratyta...Yra duomenu, jog kovotojai pries PEDOFILUS turi tam tikros IDOMIOS video-audio-PRINTSCREEN informacijos, kuria PAVIESINS paskutinese serialo "PEDOFILU KLANO Nr 2 BAIGTIS" SERIJOSE. Visi kovotojai pries pedofilus (Nr 1 Rozinis BERNIUKAS - Gejus - Pedofilas - DRASIUS KEDZIUS - jau guli supuves giliai po zeme

Nesistebiu

Na taip ir maniau. Kad šitie mėšlo gabalai išsivynios Juk Lietuva. Ir be to, dar Klaipėda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS