Vietoj klaipėdietės skyrybų – mirtis | KaunoDiena.lt

VIETOJ KLAIPĖDIETĖS SKYRYBŲ – MIRTIS

Netikėta meilės istorija vos pusmetį trukusios Renatos santuokos jos artimieji net nedrįstų vadinti. Baimė, įtampa, priekaištai – toks buvo jaunos klaipėdietės trumpas šeimyninis gyvenimas. Kraupaus įvykio išvakarėse jos vyras Valdas Rukšnaitis išgirdo apie žmonos apsisprendimą skirtis. Tada sutuoktinis nutraukė jos gyvybę, o po kelių valandų – ir savąją.

Netikėta meilės istorija vos pusmetį trukusios Renatos santuokos jos artimieji net nedrįstų vadinti. Baimė, įtampa, priekaištai – toks buvo jaunos klaipėdietės trumpas šeimyninis gyvenimas. Kraupaus įvykio išvakarėse jos vyras Valdas Rukšnaitis išgirdo apie žmonos apsisprendimą skirtis. Tada sutuoktinis nutraukė jos gyvybę, o po kelių valandų – ir savąją.

Susituokė prieš pusmetį

34-ąjį gimtadienį vakar turėjusi švęsti Renata, pasak artimųjų, dorai net nežinojo, kokios praeities vyriškis netikėtai atsirado jos gyvenime.

Praėjusių metų gruodį rimčiau ėmę susitikinėti Renata ir Valdas, jau sausio pabaigoje atšoko vestuves.

Kuo 38-erių V.Rukšnaitis sugebėjo pavergti jau kartą skausmingas skyrybas išgyvenusios moteris širdį, nežino net artimiausi draugai.

"Nors mane kankino nuojauta. Tik kartą mačiau tą jos vyrą, tačiau jis man nepatiko. Va tokia moteriška nuojauta atsirado, kad tai nėra švarus žmogus", – prisipažino nužudytą pusseserę bute radusi 39-erių Erika.

Kaimynės prašė rūkalų

Moteris prisipažįsta, kad tai buvo didžiausias kada nors jos patirtas stresas.

"Visą pirmadienį Renatos telefonu negalėjo prisiskambinti nei dukra, nei jos tėvas. Abu jie buvo kelionėje Norvegijoje. Kilo įtarimas, kad kažkas atsitiko", – pasakojo Erika.

Spėjama, kad lemtingąjį pirmadienį V.Rukšnaitis žmoną pasmaugė dar ryte, moteris rasta naktiniais marškinėliais.
Nors tikslios aplinkybės paaiškės tik tuomet, kai bus baigta ekspertizė, tačiau spėjama, kad tai galėjo įvykti pirmadienio rytą arba naktį, nes V.Rukšnaitis apie 10 valandą pasibeldė į kaimynės duris ir paprašė cigaretės.

"Jis buvo kažkoks keistas. Nors atrodė gal ir ramus. Daviau jam pakelį, kuriame buvo trys cigaretės. Tačiau po kelių minučių išėjusi į balkoną vėl jį išvydau. Jis vėl paprašė cigaretės. Padaviau jam ją ir pagalvojau: "Čia kažkas ne taip. Ar neplyš jam plaučiai taip berūkant?" – pasakojo Baltijos prospekte naujai pastatytame daugiabutyje gyvenanti Julia.

Moteris veikiausiai buvo paskutinis gyvas žmogus, matęs V.Rukšnaitį prieš mirtį.

Remontavosi butą

Klaipėdiečio kūną pareigūnai rado virtuvėje prie šaldytuvo. Įtariama, kad nužudęs žmoną po kurio laiko vyras pasikorė pats.

Esą bute aptiktas ir atsisveikinimo raštelis. Jį tiria ekspertai. Šaltinių teigimu, jame nėra atsiprašyta dėl žmonos nužudymo.

"Kai dabar žinau, kas iš tiesų nutiko, džiaugiuosi, kad jis man nieko blogo nepadarė. Aš juk nežinau, kas tuo metu jo galvoje dėjosi", – kalbėjo kaimynė.

Aplinkiniai iš gyvenimo išėjusių sutuoktinių kaimynai tikino, kad ši pora viešumoje atrodė laiminga, esą bute nebuvo girdėti jokių barnių. Paskutinėmis savaitėmis V.Rukšnaitis užsiėmė buto remontu.

Kamavo pavydo priepuoliai

Vis dėlto tikroji tragedijos priežastis galėjo būti Renatos apsisprendimas skirtis su vyru.

Nors moteris slėpė nuo aplinkinių, kas iš tiesų drasko jos širdį, tačiau tokiam sprendimui ji brendo jau kurį laiką.
Esą V.Rukšnaitis jau buvo palikęs Renatos butą, pora lyg ir buvo išsiskyrusi, tačiau netrukus vyriškis vėl išdygo prie žmonos slenksčio, o šioji dar kartą patikėjo pažadais, kad viskas klostysis gerai.

Renata buvo prisipažinusi draugėms, kad vyras ją nuolat kontroliuoja, kelia pavydo scenas už kelias darbe užtruktas minutes.

Artimieji įtaria, kad dėl vyro pavydo priepuolių moteris panaikino savo paskyrą socialiniame tinkle.
Tačiau Renatą kankino nuojauta, kad jos naujasis vyras nėra jau toks doras, kaip dėjosi.

"Ji pasakojo, kad dingdavo pinigai iš namų. Va tiesiog iš namų taupyklės vis prapuldavo. O jis juk ir nedirbo niekur. Tikrą alfonsą susirado ji. Tai buvo ženklas, kad tai toks žmogus, kuris vogs iš šeimos, o ne stengsis dėl jos. Tačiau, kad jis žudys, aš negalėjau patikėti", – prisiminė pusseserė.

Praeities šleifas – nusikaltimai

Tik po tragedijos nužudytosios artimieji išgirdo, kad vyras buvo ne kartą teistas.

Kyla įtarimų, kad interneto pažinčių svetainėje Renatą vyriškis susirado dar būdamas įkalinimo įstaigoje. Vyras į laisvę paleistas praėjusių metų spalio 29 dieną, o jau gruodį Renatos artimieji išgirdo ją pasakojant apie naujus santykius.

"Jis Renatą tikino, kad užsienyje kūrė verslą, minėjo lyg ir Ispaniją ar Vokietiją", – prisiminė Erika.

Tačiau policija turi duomenų, kad V.Rukšnaitis 2011-aisiais Prancūzijoje buvo nuteistas ketveriems metams nelaisvės už dalyvavimą organizuotoje grupuotėje. Vyras buvo teistas ir Vokietijoje.

Praėjusių metų spalio pabaigoje į laisvę išleistas V.Rukšnaitis jau balandį įkliuvo Kretingos policijai dėl vagystės. Tačiau istorija dėl kovo 23 dieną mėgintos supjaustyti ir pavogti tvoros teismo nepasiekė, ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

Machinacijos Kaune

Dar anksčiau V.Rukšnaitis dėl sukčiavimo ir apgaule įgyto turto Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimu buvo nuteistas 5 metams ir 6 mėnesiams. Vyras nuosprendį išklausė 2006-ųjų gale. O į teisiamųjų suolą pateko dėl 2003–2004 metais nuveiktų "darbų".

Būdamas įmonės "Hedena" direktorius V.Rukšnaitis išsinuomojo negyvenamas patalpas Kaune, tačiau nuomos nemokėjo ir pridaręs žalų pradingo.

Teisėsaugininkai išsiaiškino, kad šis veikėjas įvairioms firmoms pateikinėjo netikrus duomenis, kad jo firma "Hedena" esą užsiima statybine veikla.

Netrukus Kaune pasklido gandas, kad ši įmonė pagal PVM sąskaitas–faktūras įsigyja įvairiausių prekių už dešimtis tūkstančių litų ir nesumoka už jas.

Didžiausia vienai iš daugybės apgautų įmonių padaryta suma siekia 82 tūkst. litų. Iš viso šio vyro įmonė įvairioms Kauno bendrovėms padarė žalos daugiau nei už 300 tūkst. litų.

Gėdijasi žudiko pavardės

"Man ji guosdavosi, kad jos vyras tik prie kompiuterio sėdėdavo ir nežinia kuo užsiimdavo. O pati ji visus namus išlaikė, dirbo parduotuvės vedėja", – prisiminė pusseserė Erika.

V.Rukšnaitis po išėjimo į laisvę buvo įsidarbinęs keliose įmonėse, tačiau vos kelioms savaitėms.
Paskutinėje darbovietėje vyras išdirbo tik nuo kovo 12 iki balandžio 30-osios.

Moteris tikino, kad jai itin spaudžia širdį dėl taip tragiškai pasibaigusio pusseserės likimo.

"Ji labai šiltas žmogus buvo, nuo pat vaikystės. Visuomet su šypsena, net ir blogiausiomis akimirkomis ji neprarasdavo optimizmo. Gal tik mamos mirtis, ištikusi prieš pusantrų metų, ją palaužė", – kalbėjo klaipėdietė.

Išvaizdi, savarankiška ir darbšti Renata, pasak pusseserės, labai tikėjosi sukurti naują šeimą. Moters pirmoji santuoka nutrūko. Joje Renata susilaukė dukros.
Ankstesnėje santuokoje dabar jau pilnametystės sulaukusią dukrą turėjo ir V.Rukšnaitis.

Pirmadienio vėlyvą vakarą nužudytosios Renatos kūną jos bute teko atpažinti ne tik pusseserei Erikai su vyru, bet ir buvusiam nužudytosios vyrui, kuris taip pat buvo iškviestas į įvykio vietą. Jo šauksmą ir girdėjo tą naktį aplinkinių butų kaimynai.

"Vyras šaukė, kodėl anksčiau niekas neatėjo ir nepamatė, kas čia dedasi, nesutrukdė tragedijai įvykti", – prisiminė nužudytosios Renatos kaimynė.

"Man pikta, kad ji turėtų atgulti į tą patį kapą, kaip ir jos vyras. Tačiau aš manau, jog Renatos tėtis kitaip nuspręs. Net širdis sudreba, kad ją nužudžiusio vyro pavardė turės būti iškalta ant jos antkapio", – širdgėla pasidalijo Erika.

GALERIJA

  • Priežastys: naujame bute įsikūrusi Renata turėjo rimtų motyvų, jei nusprendė skirtis su vyru vos po pusmetį trukusios santuokos.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anonimas

Siap tai tas skatina kaip tu sakai, turejo dukra, kaip jums visiems lengva komentuoti nieko nezinant.. Baisu zmones

Tom.

Bet jam pasiseke ,kad jis taip lengvai isejo is sito pasaulio,jeigu jis butu likes ,nutuokiu kas jam butu dabar...tas zmogus, oi ojoj ,butu jam padares cia zemeje pragara...tai jau tikrai zinau.

R,

tas skatina jokios dukros neturejo,dukra buvo is pirmos santuokos Renatos dukra ,uz tai kad,is dukros ateme mama antzmogis...tegu jis deks pragare per amzius...!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS