Žvejys Kuršių mariomis nuėjo į Rusiją | KaunoDiena.lt

ŽVEJYS KURŠIŲ MARIOMIS NUĖJO Į RUSIJĄ

  • 1

Kuršių mariose pasieniečių laivo ant oro pagalvės „Viesulas“ įgula sulaikė poledinės žūklės mėgėją, dėl neatsargumo pažeidusį valstybės sieną.

Į Rusiją apie 100 metrų Klaipėdos rajono gyventojas neapdairiai nukeliavo stumdamas savadarbes roges su kėde, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pirmadienį Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai, naudodamiesi teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistema, ant marių ledo ties Nida užfiksavo neteisėtą valstybės sienos kirtimą iš Lietuvos į Rusijos teritoriją.

Apie tai informacija nedelsiant perduota Nidoje budėjusio VSAT laivo ant oro pagalvės „Viesulas“ įgulai, ji iškart nuvyko į įvykio vietą. Stebimas objektas į kaimyninės šalies teritoriją įvažiavo apie 100 metrų, netrukus apsisuko ir grįžo į Lietuvą. Čia pasieniečiai sulaikė grįžtantį pažeidėją.

Paaiškėjo, kad jis yra 62 metų Klaipėdos rajono gyventojas. Poledinės žūklės mėgėjas, paties susimeistrautomis stumiamomis rogėmis, ant kurių buvo pritvirtinta kėdė su daiktamaišiu, į kaimyninę valstybę dėl neatsargumo nuklydo ieškodamas gausesnio laimikio.

Neringos užkardos pasieniečiai vyrui už neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo skyrė administracinę 35 eurų baudą. Po apklausos žvejys paleistas. Jam grąžinti ir žūklės įrankiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Faktas

Nu tai ten geriau ešeriai kimba.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS