Ar katės, šunys taps vaikais? | KaunoDiena.lt

AR KATĖS, ŠUNYS TAPS VAIKAIS?

Savotiškai keistus klausimus sprendžia italai. Toks įspūdis, kad jie valstybėje neturi rimtų problemų.

Šios šalies išminčiai svarsto, kam gyvūnai turi atitekti po šeimos skyrybų? Taip pat ar tarnybiniams keturkojams, dirbusiems policijoje arba gelbėjimo tarnybose, suteikti pensiją iki kol bus gyvi? O labiausiai "Kokteiliui" patiko įstatymų leidėjų svarstymas augintiniams – katėms, šunims suteikti vaiko statusą. Priėmus įstatymą jie prilygtų vaikams.

Dokumento autoriai nori pakeisti Civilinį kodeksą. Anot laikraščio "Giornale", jie nori papildyti kodeksą dviem naujais apibrėžimais. Pavyzdžiui, jie nori apibrėžti gyvūnus kaip "būtybes, turinčias jausmus", ir siūlo augintinius laikyti ne daiktais, o gyvais padarais.

Jei dokumentą priims parlamentas, tai žmonės taps atsakingi už savo naminius gyvūnus. Mirties atveju bus sprendžiama, kuris iš šeimos narių toliau globos šunį ar katę. Yra punktas, pagal kurį teisme po skyrybų bus galima siekti teisių į augintinį.

Jei bus priimtos pataisos, augintiniams bus leidžiama lankytis viešose vietose, pėdinti į bažnyčias ar prekybos centrus.

Jau anksčiau Italijoje yra leista laidoti naminius gyvūnus kartu su savininkais.

Ir mes rūpinamės

Lietuvių meilė gyvūnams taip pat didelė. Mūsų žmonės stengiasi savo augintinių nepalikti vienų, vis dažniau juos pasiima su savimi. Tai patvirtina gyvūnų kelionės prekių pardavimai.

Taip pat auga ir kitų su šunų ir kačių priežiūra susijusių prekių paklausa – palų, sauskelnių naminiams gyvūnams, kvapą naikinančių priemonių pardavimai.

Keturkojų augintojai reaguoja ir į orų pokyčius – lauke nukritus temperatūrai, jie ima ieškoti savo šunims tinkamų drabužėlių – atėjus žiemai šių prekių pardavimai šokteli dvigubai.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Išsigimusi Geiropa.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS