Aviganis netikėjo mirtimi | KaunoDiena.lt

AVIGANIS NETIKĖJO MIRTIMI

Kinijoje, Šaansi provincijoje, vykusi drama abejingo nepaliks nė vieno "Kokteilio" skaitytojo. Įvykis tikrai vertas filmo scenarijaus.

Vyras mirė nuo ligos. Jis aviganį Hucį įsigijo prieš 12 metų. Per ilgą laiką savininkas ir keturkojis tapo labai artimi.

Širdį veriančios scenos vyko, kai augintinis kartu su šeimos nariais atvyko į šeimininko palaidojimo vietą.

Ištikimasis keturkojis netikėjo, kad mirė jo šeimininkas. Aviganis nesitraukė nuo kapo, paromis nieko neėdė ir net stengėsi atkasti velionį.

"Po tėvo mirties šuo neėdė tris dienas ir naktis. Hucis trypčiojo ant kapo, kapstė jį, gulinėjo nejudėdamas. Kai mačiau taip besielgiantį gyvūną, pajutau, kad tėvo siela tebėra ten", – prisiminė mirusiojo duktė.

Anot kinologų, šunys yra vieni ištikimiausių gyvūnų, nepaliekantys ir neišduodantys savo šeimininkų. Šie keturkojai įpratę turėti vieną savininką. Visų kitų jie iš dalies klauso ir leidžia save mylėti, tačiau patys myli tik savo šeimininką. Be to, jie nemėgsta dalintis meile su savo šeimininku, jie pavydi ir akivaizdžiai tai parodo.

Sakome, kad šuo – geriausias žmogaus draugas. Ir taip sakoma ne be priežasties, šunys kiekvieną dieną savo šeimininkams dovanoja meilę ir rūpestį. Paprastai jie būna labai prieraišūs, o netekę savo šeimininkų labai liūdi. Šunys nemėgsta būti vieni, jiems nuolat reikia draugijos.

Ištikimiausios veislės

Pasak kinologų, ištikimiausi yra Pirėnų kalnų šuo, šeltis, vokiečių aviganis, ilgaplaukis kolis, senbernaras, kuvasas, Akita Inu, Bretonės spanielis, amerikiečių Stafordšyro terjeras, mastifas.

Populiariausi filmai apie šunis

"Hačiko: šuns istorija" (2009 m.), "Marlis ir aš" (2008 m.), "Lesė grįžta namo" (1943 m.), "Šunų viešbutis" (2009 m.), "Palikti sniegynuose" (2009 m.), "Terneris ir Hučas" (1989 m.), "Toli nuo namų: geltonojo šuns nuotykiai" (1995 m.), "Šuns kailyje" (2006 m.).

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cirkininkas

Kažin kokios veislės širinka, kad tiek atsidavusi Karabasui?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS