Genetika valdo mūsų norus | KaunoDiena.lt

GENETIKA VALDO MŪSŲ NORUS

Švedijos mokslininkai iš Upsalos universiteto atskleidė, kad žmonių norą turėti naminių gyvūnų, labiausiai šunų, lemia jų genetinis polinkis rūpintis kuo nors.

Protingi žmonės Skandinavijoje teigė, kad genetika pakužda žmonėms, net kokios jie nori keturkojo veislės. Tokia išvada paskelbta po 15 metų trukusio eksperimento su dvyniais. Monozigotiniai, absoliučiai vienodi, dvyniai įsigydavo šunis, o dizigotiniai – turėjo skirtingus augintinius, arba vienas iš jų nieko nelaikė.

Valykite šuniui dantis

Šuo, kaip ir žmogus, nori būti mylimas, lepinamas, o svarbiausia – prižiūrimas, tačiau kiekviename šuns augimo etape reikalinga skirtinga priežiūra. Ką tik gimęs šuniukas reikalauja daug dėmesio, nes pats savimi dar negali pasirūpinti, šuniui paaugus, jis tampa savarankiškesnis. Tačiau ką daryti, kai šuo tampa senjoru?

Nepamirškite valyti ir prižiūrėti savo augintiniui dantų. Reguliari jų priežiūra reikalinga siekiant geros šuns gyvenimo kokybės. Veterinarijos gydytojai įspėjo, kad vyresnio amžiaus šunų ar kačių neprižiūrėti dantys – tai tiksinti bomba. Mat dantyse esančios bakterijos yra pavojingos – gali patekti į kraują ir užkrėsti vidaus organus.

Puikus būdas prisidėti prie savo šuns senjoro sveikatos gerinimo yra išlaikyti sveikus dantis ir dantenas, tai galima padaryti naudojant įprastą namuose esantį šepetėlį ir šunų dantų pastą.

Ir neužmirškite šukuoti

Kaip įmanoma dažniau tikrinkite šuns ausis, odą ir kailį. Įsitikinkite, kad jūsų augintinis savo kailyje neturi blusų ar kitų parazitų. Senstančio šuns odai ir kailiui reikia skirti daugiau priežiūros, kad būtų galima išvengti įvairių užkrėtimų ir šuniui nemalonių apsilankymų pas veterinarijos gydytoją.

Česka (397 719; ko norime, pasirodo, lemiame ne mes patys, o mūsų genetika)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Geriau išmokykit šunis kad patys valytųsi dantis, o pašikę susirinktų savo šūdus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS