Įdrėbkite daugiau maisto | KaunoDiena.lt

ĮDRĖBKITE DAUGIAU MAISTO

Artėja šaltasis metų periodas – žiema, kai šunims, visą laiką laikomiems lauke, ateina niūresnės dienos.

Geri šeimininkai į tai atsižvelgia, o neseniai keturkojus įsigijusiems savininkams "Kokteilis" primena, kad žiemos periodu augintinius reikia šerti kaloringesniu ėdalu ir duoti didesnę porciją nei įprastai. Mat tuo laiku šunys išeikvoja daugiau energijos organizmui šildyti. Didesnį samtį riebesnio patiekalo reikia įkratyti ir tiems augintiniams, kurie laikomi patalpose, tačiau pasivaikščiojimų ir treniruočių metu praleidžia daug laiko lauke.

Anot patyrusių šunų augintojų, maisto kiekis priklauso nuo gyvūno svorio, dydžio, plauko ilgio, poodinių riebalų kiekio, amžiaus, sveikatos būklės, fizinio aktyvumo ir faktinės lauko temperatūros.

Šaltis – ne brolis sąnariams

Šaltuoju metų laiku ypatingos priežiūros reikia pagyvenusiems šunims ir tiems, kurių sąnariai pažeisti artrito. Dėl šalčio sąnariai sustingsta, todėl jiems sunkiau vaikščioti nei įprastai. Po pasivaikščiojimo lauke tokiems keturkojams neliepkite iš karto lipti laiptais, nes tai gali sukelti sąnarių skausmus. Be to, senyviems ir artritu sergantiems augintiniams šiltas guolis gerai apšildytoje patalpoje yra gyvybiškai būtinas.

Bėgo it žaibas

Šunys gali pasiekti 30 km/val. greitį. Greičio rekordas buvo užfiksuotas 1994 m. kovo 5 d. Australijoje. Skalikų kurtas vardu Star Taitle išvystė 67,3 km/val. greitį – jis bėgo greičiau nei lenktyninis žirgas.

18 šunų ir vos viena katė

Už nuopelnus per Antrąjį pasaulinį karą Didžiojoje Britanijoje buvo teikiami Marijos Dickin medaliai – aukščiausias karinis apdovanojimas gyvūnams. Jais apdovanoti 32 pašto balandžiai, 18 šunų, trys arkliai ir viena katė.

Česka (397 719; tai katėms buvo vis vien, kas laimės karą?)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS