Išpopuliarėjusi klaida | KaunoDiena.lt

IŠPOPULIARĖJUSI KLAIDA

Dėl klaidos paprastame žodelyje "ačiū" išgarsėjusi Audronė Pitrėnienė, tuomet buvusi Švietimo ir mokslo ministre, akivaizdu, Klaipėdoje turi pasekėjų.

Kažkas skelbime ant surenkamų dėvėtų drabužių konteinerio taip pat kaip ir A.Pitrėnienė padėkos žodelį parašė su sveiku protu nesuvokiama klaida – "ačių".

"Kokteiliui" pavyko sužinoti, kad mūsų žmonės šį jaustuką dar moka ir kitaip parašyti, kaip antai "ąčiū" ir "ąčių".

Na, jei labai sunku parašyti "ačiū" be klaidos, šį žodį galite pakeisti veiksmažodžiu "dėkoju". Gal jis lengvesnis.

Iš "Kokteilio" aukso fondų

Sparnuotosios mokytojų frazės: "Mielasis tu mano Pračkaila, tai, ką tu čia nupiešei, tikrai ne sinusoidė, o pats tikriausias užpakalis", "Šiandien dar tik trečiadienis, o jūs jau tokias nesąmones kalbate", "Linkevičiau, šią savaitę tu jau vėluoji į pamokas trečią kartą! Kitas tavo pavėlavimas bus ketvirtas!", "Lūpas pasidažyti net ir aš moku, o tu man papasakok apie pirmą Niutono dėsnį", "Kiek čia mokinių atėjo – penki? O turėjo būti keturi! Kur dar du?", "Aš tik vieno nesuprantu – nejaugi apžiūrinėti kažkokias kortas yra įdomiau, negu klausytis apie iešmučio virškinimo sistemą?", "Kai iš tavęs, Jonaiti, išaugs banditas, tik niekam nesakyk, kad aš buvau tavo mokytoja", "Reikia šokinėti taip, kad kojų raumenys dirbtų kaip "sprendžinos", o ne kaip varlės ant ledo", "Lukai, nevaizduok čia kvailio protingesnio už mane!", "Taigi, kaip sakoma, neperšokęs griovio, nespjauk į šulinį", "Kas tau ten skambina per pamoką į mobilųjį? Jei ten tavo tėvas, tai čia man", "Jums nieko nėra švento – net mokyklos tualete rūkote!"

Linksmieji tirščiai

Krenta dvi plytos nuo stogo, viena sena, kita jauna. Jauna sako:

– Ooo, apačioje žmogus eina. Kad taip ant galvos užkritus. Bet kad su šalmu.

Sena plyta:

– Ot jaunimas, vis mokyk jus.

Paskutinį kartą rodau:

– Ei, Jonai!

Česka (397 719; geriausia mokytojo frazė: "Kokia karvė čia rašė vištos koja?")

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS