Ar šunys sapnuoja? | KaunoDiena.lt

AR ŠUNYS SAPNUOJA?

Net neabejokite, kad mūsų keturkojus, kaip ir mus, miegant aplanko įvairūs vaizdai – realūs, nerealūs.

Specialistai "Kokteiliui" papasakojo, kad augintiniai sapnuoja ryškius sapnus greito akių judėjimo miego etape. O jų trukmė priklauso nuo šuns dydžio. Mažesnieji sapnuoja kas 10 min., didesnieji – rečiau, tačiau jų sapnų trukmė ilgesnė. Nesijaudinkite, augintinių trūkčiojimai ir staigūs akių judesiai – normalus reiškinys.

Anot žinovų, ir šunų, ir žmonių smegenų impulsai miegant yra labai panašūs.

Būna, kad mūsų numylėtiniai per sapnus lieja ašarėles. Pasirodo, kuo jaunesnis amsius, tuo dažniau jis miegodamas verkia. Specialistai prašo ugdytojų, kad ir kaip norėtųsi, nežadinti. Jie tvirtina, jog košmarai sapne padės šuniui. Įsisąmoninimas padės išvengti pavojingų situacijų realybėje, padės atsikratyti baimių.

Dar mūsų augintiniai sapnuodami loja. Žinome, kad amsėdami mūsų keturkojai bendrauja tarp savęs, tačiau ne vien. Lodamas sapne šuo gali gintis nuo plėšrūno arba maloniai leisti laiką su kitais šunimis, vytis paukščius. Tas procesas ilgai netrunka, todėl netrukdykite kudliui išsapnuoti visų emocijų.

Dar būna, kad šunys miegodami trauko savo letenas. Kai ciucius miega išsitiesęs, yra labiau atsipalaidavęs nei tie, kurie susisukę į kamuoliuką. Todėl išsitiesęs augintinis per miegus gali ištiesti ir judinti visas keturias kojas, net bėgti. Anot kinologų, tikrai nereikia jaudintis, veikiausiai jūsų draugas yra atsipalaidavęs ir mato malonius vaizdus.

Dar šunys miegodami urzgia. Žinovai mus ramina, kad tai irgi gerai: sargiai sapnuoja savo mėgstamą veiklą. Ir tik retais atvejais turi nemalonių reikalų.

O kai miegantį augintinį krato stiprus drebulys, tai rimtas įspėjimas apie sveikatos sutrikimus. Nedelsdami kreipkitės į gydytoją. Tai gali būti ir epilepsijos priepuoliai, ir širdies sutrikimai.

Panašu: keturkojai turi tuos pačius miego ciklus, kaip ir jų šeimininkai.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS