Pelėda išskrido į dausas | KaunoDiena.lt

PELĖDA IŠSKRIDO Į DAUSAS

Pasaulis neteko vieno žinomiausių paukščių – pelėdos Poldi. Ji išgarsėjo savo draugyste su belgų avigane Ingo.

Milijonai žmonių stebėjo ir žavėjosi dviejų itin skirtingų gyvūnų prieraišumu, o tai fiksavo gamtos ir gyvūnų fotografė Tanja Brandt. Nuotraukos, vaizdo įrašai internete sulaukė didelio dėmesio.

"Tai buvo tikras romanas, įamžintas tūkstančiuose nuotraukų. Kiekvienoje iš jų – nepakartojamas siužetas", – tikino vokietė.

Gyvūnų šeimininkė svarstė, kas juos taip artimai siejo: "Ar Poldi laikė save šuniu, ar Ingo tikėjo, kad turi sparnus?"

Pelėdos mirtis – apmaudi. Ją lizde užspaudė pačios pelėdžiukai. Bandant gelbėti teko amputuoti sparną. Tikėtasi, kad tai išgelbės paukštį. Kai Poldi tapo visai blogai, veterinaras pasiūlė greitesnę mirtį, atliekant eutanaziją. Tačiau T.Brandt kategoriškai atsisakė: "Ne, nes tai – Poldi."

Sunku patikėti

Delfinų bendravimo sistema yra taip puikiai išvystyta, kad kiekvienas delfinas turi savo vardą, į kurį reaguoja, kai kreipiasi gentainiai.

Pakeiskite nuomonę

Kanarėlių pavadinimas kilo nuo Kanarų salų. Tačiau "Islas Canarias" ispanų kalba reiškia ne paukščių, o šunų salas.

Linksmieji tirščiai

Moteris prašo gydytojo:

– Na, pasakykite man, koks aš gyvūnas.

– Ponia, jūs gi žmogus!

– Koks aš žmogus? Ryte keliuosi susivėlusi kaip avis, į darbą lekiu alkana kaip sakalas, įsikimbu į troleibusą kaip beždžionė ir važiuoju juo kaip zuikis, stumdydamasi kaip meška. Kol atvažiuoju, riejuosi su visais kaip kalė, išlipu apipešiota kaip višta, dirbu visą dieną kaip jautis, paskui kaip skalikas lakstau po parduotuves, apsikraunu kaip kupranugaris ir velkuosi namo kaip nuvarytas kuinas. Namie, ruošdama vakarienę, urzgiu ant vaikų kaip tigras, o ant kaimynų šnypščiu kaip gyvatė. Grįžęs iš darbo vyras klausia: "Katyte, valgis paruoštas?" Na, argi aš žmogus, gydytojau?

Česka (397 719; būkite atsargūs: drambliai, antilopės gnu, elniai karibu ir žmonės gali sukelti mirtiną spūstį)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS