Žiemą – papildomi rūpesčiai | KaunoDiena.lt

ŽIEMĄ – PAPILDOMI RŪPESČIAI

"Kokteilis" atkreipė dėmesį, kad žiemą daugelis jaunų tėvelių ima perdėtai bijoti orų pokyčių bei jų poveikio vaikams. Tačiau jie dažnai pamiršta, kad ypatingą dėmesį būtina skirti ne tik šiltiems vaiko drabužiams, reikia tinkamai prižiūrėti ir kūdikių odą.

Medikai kviečia tėvelius, kad jie pratintų vaiką kuo daugiau gerti vandens. Šis kasdienis įprotis labai svarbus ir mažiesiems. Ugdytojai nepagalvoja, jog kūdikio odos būklę lemia ne tik išorės veiksniai, tačiau ir pakankamas skysčių kiekis organizme. Žiemos metu jis itin svarbus, nes padeda odai palaikyti natūralią drėgmę.

Negailėkite odai losjono

Taip pat svarbu po vonios procedūrų tinkamai pamaitinti kūdikio odą. Medikai pataria po maudynių švelniai nusausinti vaiko odą ir masažuojamais judesiais ją įtrinti specialiai kūdikių odai pritaikytu losjonu. Tai padės apsaugoti odą nuo paraudimų bei išsausėjimų, kurie žiemos metu gali atsirasti netgi ir drabužiais pridengtose kūno vietose.

Stebėkite kambario drėgmę

Oras kambaryje – vienas nepastebimų, tačiau svarbių veiksnių, galinčių lemti vaiko odos sveikatą. Esant itin sausam arba pernelyg drėgnam orui, kūdikio oda neigiamai reaguoja į aplinkos poveikį. Jei vaiko kambarys itin sausas, tai yra papildomas dirgiklis, kuris žiemos metu skatina vaiko odos sausėjimą, šerpetojimą, paraudimus.

Atkreipkite dėmesį

Iki 6–7 mėn. kūdikis vienu metu gali kvėpuoti ir ryti. Vėliau šis gebėjimas prarandamas.

Žiauri istorija

Pagal senovės Romos įstatymus tėvas turėjo absoliučią teisę vaikus parduoti į vergiją.

Nestebinantis sutapimas

Dvyniai Johnas ir Arthuras Mowforthai vienas nuo kito gyveno 80 km atstumu. 1975 m. gegužės 22 d. vakarą abu broliai vienu metu mirė nuo širdies priepuolio.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS