Sulaukėme žiemos | KaunoDiena.lt

SULAUKĖME ŽIEMOS

Kai kurie šalies gyventojai taip laukė sniego, kad net senius statė iš kopūstų. O gamta buvo punktuali – snaigės daugelyje Lietuvos vietų pabiro savaitgalį – kalendorinės žiemos išvakarėse.

Kai kur žiemužė drėbtelėjo negailėdama – sniego senius vietos gyventojai galėjo risti, tačiau klaipėdiečiams dar sniego teks luktelėti. O gal ir ne. Gal artimiausiomis dienomis uostamiestis bus nuklotas baltu sluoksniu.

Dėmesį skirkite gėlėms

Mielosios skaitytojos, neužmirškite, kad gruodis yra sunkiausias metų laikas kambariniams augalams – dienos trumpos ir dažniausiai apsiniaukusios, kiekviena diena iki Kalėdų yra trumpesnė. Be to, įjungti šildymo prietaisai išdžiovina patalpos orą.

Patyrę gėlių augintojai tikina, kad vazoninės gėlės jausis geriau, jeigu sustatysite jas grupėmis, nes išgarintas per lapus vanduo sukurs palankesnį mikroklimatą. Šiltame, sausame ore esantiems augalams labai patiks, jeigu kartą per savaitę lapus nuplausime šiltu vandeniu, taip nuvalysime dulkes ir atgaivinsime.

Žiemą laistykite pagal poreikį. Stebėkite substrato drėgnumą. Jeigu patalpa yra labai šilta, laistyti gali tekti net dažniau negu vasarą. Nepamirškite, vanduo turi būti kambario temperatūros arba 2–3 laipsniais šiltesnis. Dėl šalto vandens gali kristi lapai. Vėsiuose kambariuose gėles laistykite retai – kas dvi savaites arba net kartą per mėnesį. Kaktusus laistykite, jei jie būna šiltoje patalpoje. Ypač mažus. Kitaip pavasarį rasite tik dyglių kamuoliukus.

Prasidėjo ramybės metas

Savaitgalį taip pat prasidėjo adventas – gražus, ramybę bylojantis metas. O visai netrukus pajusime artėjančių švenčių dvasią, mat laukia Kūčios, Kalėdos, Naujieji metai. Prieš žengdami per naują laiko slenkstį dar turite laiko susimąstyti apie tolstančius metus, prisiminti, ką nuveikėte 2019-aisiais.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS