Sunku paaiškinti | KaunoDiena.lt

SUNKU PAAIŠKINTI

"Kokteilis" sulaukė informacijos, nuo kurios reikėjo laiko atsitokėti. Panoręs likti nežinomu, verslininkas, susiejęs savo veiklą su apgyvendinimu, teigė, kad vyrai viešbučio kambarius palieka švaresnius negu moterys.

Bet koks ginčas, kilęs tarp viešbučio ir svečių, sudergusių kambarį, sprendžiamas derybų keliu. Jei susitarti nepavyksta, ginčas tęsiamas įstatymų nustatyta tvarka kompetentingame teisme pagal viešbučio buvimo vietą.

Vagiame ne mes vieni

Ne juokas – tarptautinis turistinis žurnalas atliko statistinį tyrimą, kokios šalies turistai vagia dažniausiai. Pasirodė, kad gobšiausi yra rusai, ukrainiečiai, švedai ir norvegai. Tikėtina, kad tyrimo autoriai tiesiog nežinojo apie Lietuvą ir mūsų tautiečių žygdarbius. Beveik kas antras rusas ir ukrainietis, apie trečdalis norvegų ir švedų prisipažino, kad supakuodavo į savo lagaminą kurį nors viešbučio daiktų.

Dažniausiai pasitaikantys "suvenyrai" buvo: rankšluosčiai, chalatai, peleninės, TV pultelio elementai, šampūnai, muilas ir tualetinis popierius. Kad pastarąjį vagia, prisipažino 18 proc. apklaustų turistų, teisindamiesi, jog "jis viešbučiuose dažniausiai labai minkštas ir švelnus".

Linksmieji tirščiai

Čekijos sostinėje Prahoje naktimis turistai iškrapšto istorinius akmenis iš kelio. Dėl to vietinės statybos įmonės sėkmingai vysto akmenų prekybą, taip pat tiekia kelių remontui.

Norvegijos kelių policijos duomenimis, kasmet dingsta apie 500 ženklų su briedžiu raudoname trikampyje.

Daugelis Egipto ir Graikijos turistų stengiasi parvežti namo amžinybės gabalėlį – akmenuką. Tiesa, mažai kas žino, kad prie Gizos piramidės būtent šiam tikslui kartą per mėnesį yra atvežama ir iškratoma pora sunkvežimių tokių akmenukų.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS