Šunys, turintys savo nuomonę | KaunoDiena.lt

ŠUNYS, TURINTYS SAVO NUOMONĘ

Kinologai "Kokteiliui" pateikė savito charakterio ir sunkiai dresuojamų šunų veislių sąrašą.

Lyderis – afganų kurtas. Šie šunys išsaugojo savo protėvių išvaizdą ir charakterio bruožus, tačiau veislė blogai prisitaikė prie žmonių: šuo nelinkęs reaguoti į žmogaus šūksnius, nemėgsta vykdyti komandų. Afganistano kurtai – jautrios psichikos, pagal charakterį juos dažnai lygina su katėmis.

Antroje vietoje – basendžiai. Jie niekada neloja. Tai nereiškia, kad šie šunys yra labai tylūs ir neskleidžia jokių garsų. Jie gali verkšlenti, inkšti, staugti, rėkti, tylėti – viskas priklauso nuo jų nuotaikos. Kai basendžis nusiminęs, jo skleidžiamas garsas panašus į moters ar vaiko klyksmą, gaidžio giedojimą. Apskritai, jei jie nori būti išgirsti, jie žino, kaip tai padaryti.

Dresuoti basendžius labai sunku, nes jie labai užsispyrę. Juos auklėti reikia tik teigiamai motyvuojant (kąsneliai, pagyrimai). Jie nori įtikti savo šeimininkui, tačiau visada parodo savo užsispyrimą. Tai šuo, kuris visada pabandys pakilti hierarchijos laipteliais aukštyn – jei tik jūs tai leisite. Basendžiai labiau nei kitų veislių šunys mėgsta kramtyti įvairius daiktus. Jie – nepriklausomi šunys. Jeigu yra galimybė pabėgti – jie ja pasinaudos.

Treti reitinge – buldogai. Jie laikomi atsidavusiais, kilniais šunimis ir puikiais medžiotojais. Tačiau šeimininkai treniruodami turi būti labai kantrūs, nes buldogai nemėgsta komandų ir taisyklių.

Be to, šlykščiu charakteriu, anot šunų ekspertų, pasižymi čiau-čiau, Rusijos kurtų, bladhaundų, pekinų ir mastifų veislių keturkojai.

Kinologai tvirtina, kad beviltiška treniruoti biglius, o basethaundams (basetams) nusispjauti į jūsų nurodymus.

Šunų dresuotojai prašė atkreipti dėmesį į tai, kad visų šių veislių šunys nėra kvaili, tačiau jie piktybiškai nevykdo šeimininkų komandų.

Česka (397 719; ištikimiausias ir protingiausias šuo – vokiečių aviganis. Gal esate kitokios nuomonės?)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

O

O valstieciu rinkejas tai Valstietis tam zodyje telpa viskas

LKL

Tai o valstiečių rinkėjai kas?-kiaulės.

Artūras

Ištikimiausias šuo, konservatorių rinkėjas !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS