Tuoj šiukšlės sužaliuos | KaunoDiena.lt

TUOJ ŠIUKŠLĖS SUŽALIUOS

Prie Smiltelės gatvės riogso juodi polietileniniai maišai. Kai kurie pradraskyti ar nuo senumo praplyšę. Šiukšlių kupini jie sudėti ne vakar ir ne užvakar, o prieš daug mėnesių.

Didelė tikimybė, kad maišai liko neišvežti po pavasario talkos, kurios metu žmonės valė, tvarkė aplinką greta "Sodros" Klaipėdos skyriaus ir gyvenamųjų namų.

Laimė, tarp šiukšlių nėra nieko skanaus, nes gražiausi pajūrio paukščiai kirai jau seniai būtų plačiau paskleidę jų turinį.

O gal senieji maišai laukia kitų metų talkos ir tuomet bus išvežti kartu su naujais.

Tikimybė: juodi maišai tikriausiai sulauks žiemos, o kai bus apsnigti – nesimatys.

"Kokteilio" pasiūlymas

Auksinių idėjų generatorius "Kokteilis" mano, kad būtų labai puiku, jei pavasarinių talkų metu polietileniniai maišai kasmet būtų kitokios spalvos ir su išspausdintais pavadinimais, priklausomai nuo organizatorių, pavyzdžiui: "Darom", "Renkam", "Valom", "Tvarkom" ir dar kitokiais.

Prisiekusiems grybautojams

Galima džiovinti visų rūšių grybus, bet vertingiausi – baravykai.

Kiekvieną grybų rūšį džiovinkite atskirai. Baravykus džiovinkite suvertus ant specialių smaigelių arba stipresnių siūlų. Juos galite džiovinti ir skardose, išklotose šiaudais. Taip pat galite pritaikyti elektrines bei dujines virykles ar radiatorius. Iš pradžių džiovinkite 50–60 laipsnių temperatūroje, baigiant džiūti – žemesnėje.

Tinkamai džiovinami grybai išdžiūsta per parą. Kai kepuraitės vidurys jau kietas ir lenkiant lengvai lūžta, grybai – išdžiūvę.

Džiovinti grybai greitai sugeria drėgmę ir įvairius kvapus, todėl jų nelaikykite arti česnakų, aštraus kvapo skysčių. Laikykite juos medžiaginiuose maišeliuose sausoje vietoje ir kas 2–3 mėn. patikrinkite, prireikus – padžiovinkite.

Linksmieji tirščiai

Sprendžiant iš orų, Dievas niekaip negali apsispręsti, ką daryti su žmonija, – paskandinti ar iškepti.

Česka (397 719; gandrai būriuojasi – nejaugi vasara baigiasi)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klaipėdietė

Tokių pat maišų galima rasti ir Laukininkų gatvės gale, nors po talkos ten jau ir kelininkai dirbo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS