Kaip elgtis užsidegus automobiliui? | KaunoDiena.lt

KAIP ELGTIS UŽSIDEGUS AUTOMOBILIUI?

  • 1

Beveik kasdien ugniagesiai gelbėtojai sulaukia pranešimų apie liepsnojančius automobilius. Šiemet jau degė 286 lengvieji automobiliai. Vien vakar ugniagesiai gelbėtojai skubėjo gesinti net šešių automobilių įvairiuose šalies miestuose. Laimei, žmonės nenukentėjo, bet kai kurie automobiliai sugadinti nepataisomai, praneša Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Vakar Kaune, Islandijos plente liepsnojo  lengvojo automobilio „Renault“ variklio skyrius, Klaipėdoje, Joniškės gatvėje taip pat degė automobilio „Toyota Prius“ variklio skyrius.

Atvira liepsna automobiliai degė Alytaus rajone, Punios kaime, Pasvalyje, Šilutės rajone, Gardamo miestelyje, taip pat kelyje Klaipėda–Vilnius, Kaišiadorių rajone. 

Birželio 24 d. Marijampolėje, Vasaros gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje gaisro metu nukentėjo net aštuoni lengvieji  automobiliai. Tuomet sudegė  penki „Opel Astra“, du „Mercedes Benz“ ir vienas „Renault Kangoo“ automobilis.

Kokios svarbiausios tokių gaisrų priežastys? Tai elektros instaliacijos, kuro tiekimo sistemos, dujų įrangos ir kiti gedimai.

Ką daryti, jeigu važiuojant užsidegė jūsų automobilis?

Pirmiausia sustokite kelkraštyje, išjunkite variklį ir nuleiskite rankinio stabdžio svirtį. Tuomet skambinkite skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112 ir kvieskite ugniagesius gelbėtojus. Kol laukiate ugniagesių, paimkite gesintuvą ir, siekdami išvengti liepsnos pliūpsnio iš po variklio dangčio, šiek tiek jį praverkite ir keletą kartų įpurkškite gesintuvo miltelių. Po keleto sekundžių galima visiškai atidaryti variklio dangtį ir gesinti ten, kur intensyviausiai dega. Jeigu pavyko patiems užgesinti gaisrą, išjunkite akumuliatorių, kad išvengtumėte pakartotinio užsidegimo.

Kad pavyktų išvengti nelaimės ir nuostoliai būtų kuo mažesni, privalu nuolat stebėti automobilio techninę būklę ir šalinti net ir mažiausius gedimus. Būtina turėti techniškai tvarkingą ir kasmet tikrinamą, ne mažesnį kaip vieno kilogramo talpos, gesintuvą. Jis automobilyje turi būti laikomas lengvai prieinamoje ir greitai pasiekiamoje vietoje. Rekomenduojama turėti miltelių gesintuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tikrai

Sis komentaras laiku ir vietoje,tik gal buvo galima placiau.Dekingi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS