Policija pradėjo tyrimą dėl dviejų žmonių gyvybes nusinešusio sprogimo | KaunoDiena.lt

POLICIJA PRADĖJO TYRIMĄ DĖL DVIEJŲ ŽMONIŲ GYVYBES NUSINEŠUSIO SPROGIMO

  • 0

Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl darbo saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo, kai trečiadienio pavakare per sprogimą žuvo du žmonės.

15.22 val. Patrulių kuopos pareigūnai išgirdo galingą sprogimą ir apie tai policijos budėtojus. Apie tai, kad prie Beržų gatvės 48 pastato sprogo automobilis, policijai pranešė ir Bendras pagalbos centras bei netoliese buvę žmonės. Į įvykio vietą išvyko policijos pareigūnai, buvo iškviestos visos specialiosios tarnybos, Panevėžio apskrities policijos viršininko nurodymu buvo įvestas planas „Skydas“.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai rado galingo sprogimo visiškai suniokotą automobilį bei netoliese gulinčius du vyrus. Medikai konstatavo jų mirtį. Nuo sprogimo bangos išdužo keli „Panevėžio butų ūkio“ langų stiklai.

Pasak policijos pranešimo, nustatyta, kad sprogo minėtai bendrovei priklausantis avarinės tarnybos automobilis „Volkswagen Caddy“. Žuvo du šalia automobilio buvę bendrovės darbuotojai: P.D., gimęs 1944 metais ir R.V., gimęs 1962 metais.

Įvykio vietą apžiūrėję Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai sprogmenų nerado. 18 val. planas „Skydas“ buvo atšauktas.

„Sprogo automobilyje buvusi įranga“, - BNS sakė R.Šimiliūnas, pridūręs, jog tikslią priežastį nustatys ekspertai.

„Panevėžio butų ūkis“ verčiasi daugiabučių gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo objektų administravimu, technine priežiūra ir remontu, negyvenamų patalpų ir visuomeninės paskirties objektų technine priežiūra.

Bendrovės direktorius Gintaras Ruzgys BNS sakė, kad automobilis sprogo, kai du darbuotojai prie jo artinosi ir ruošėsi vykti į iškvietimą.

„Nebent galėjo sprogti acitileno dujų generatorius, jis naudojamas suvirinimui. Nebent buvo dujų nuotėkis. Dabar įvykio vieta aptverta, mūsų ten neprileidžia“, - sakė G.Ruzgys.

Pasak jo, nelaimės metu žuvę vyrai seniai dirbo bendrovėje ir buvo pavyzdingi darbuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS