Per parą dėl sutrikusios vairuotojų sveikatos – net trys avarijos | KaunoDiena.lt

PER PARĄ DĖL SUTRIKUSIOS VAIRUOTOJŲ SVEIKATOS – NET TRYS AVARIJOS

Praėjusią parą dėl sutrikusios vairuotojų sveikatos įvyko net trys eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Du vairuotojai mirė prie vairo, trečiasis gydomas ligoninės reanimacijoje.

Sutrikus vairuotojų sveikatai, per avarijas Klaipėdoje ir Panevėžyje iš viso buvo sužaloti penki keleiviai.

„Medikų reikia klausti, ar ta tvarka, kuri suteikia teisę vairuoti automobilį, ji atitinka. Tyrimai dėl avarijų vyksta“, – BNS sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys. Pasak jo, tyrimų metu paaiškės, ar sveikatos sutrikimai vairuotojus ištiko staiga, ar tai buvo liga ir ji tęsėsi kurį laiką.

Kaip skelbė BNS, pernai spalį Klaipėdos teismas atėmė teisę vairuoti nuslėptos ligos priepuolį patyrusiam ir per avariją 10 žmonių sužalojusiam mikroautobuso  vairuotojui.

72 metų Steponui V. buvo skirta 2259 eurų bauda bei uždraustra trejus metus vairuoti transporto priemones. Senjoras nubaustas už tai, kad ištikus nuslėptos ligos priepuoliui, nesuvaldė mikroautobuso ir sukėlė eismo įvykį dėl kurio įvairius sužalojimus patyrė keleiviai.

Vyras pripažintas kaltu ne tik dėl avarijos sukėlimo, bet ir dėl informacijos pateikimo siekiant įgyti dokumentą.

Pirmadienį Klaipėdoje, Minijos gatvėje, sutrikus 54 metų vairuotojo sveikatai, maršrutinis autobusas „Carrocera“ nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Per eismo įvykį nukentėjo vairuotojas, jis gydomas reanimacijoje. Taip pat sužeisti 4 nepilnamečiai autobuso keleiviai: 16 ir 14 metų vaikinai gydomi ligoninėje, 15 ir 10 metų berniukai gydomi ambulatoriškai.

Ryte, 7.20 val., Panevėžio rajone, kelyje Panevėžys–Skaistgiriai–Pušalotas, automobilis „Ford Galaxy“, vairuojamas 64 metų vyro, nuvažiavo nuo kelio ir kliudė kelio ženklą. Automobilio vairuotojas dėl sveikatos sutrikimo mirė, o kartu važiavusi 58 metų keleivė patyrė stuburo sumušimą.

Pirmadienio vidurnaktį 0.26 val., Vilniuje, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, autobusų stovėjimo aikštelėje, maršrutinio autobuso 62 metų vairuotojas dėl sutrikusios sveikatos prarado sąmonę. Jo vairuojamas autobusas tapo nevaldomas ir atsitrenkė į šalia stovėjusius du autobusus.

Atvykusiems medikams nepavyko išgelbėti autobuso vairuotojo gyvybės. Nelaimės metu keleivių autobuse nebuvo, vairuotojas autobusą pasibaius darbui statė į numatytą vietą aikštelėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nuomonė

Ir toliau lai ilgina pensijinį amžių,tai dar ne tiek bus avarijų.Juk ne visuose darbuose galima dirbti virš 60,bet valdžiai tas nerūpi,o visi žmonės nori valgyti

jhk

Taip pensininkam jau sunkus darbas po sitiek val per para ne visi jauni tiek istveria

ghj

Tai del ligos ar didelio kruvio vis tik dirbti tai nenuvaziuoti is tasko a i taska b vis tik vyresnio amziaus zmones ,o kiek del girtu , apsinarkosinusiu 20
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS