Pas kaimynus pradėjęs veikti dūmų detektorius išgelbėjo vyro gyvybę | KaunoDiena.lt

PAS KAIMYNUS PRADĖJĘS VEIKTI DŪMŲ DETEKTORIUS IŠGELBĖJO VYRO GYVYBĘ

  • 1

Panevėžio rajono daugiabučiame name kaimynų bute suveikęs dūmų detektorius išgelbėjo vyro gyvybę. Jo bute autonominis dūmų detektorius nebuvo įrengtas.

Antradienio vakarą Velžio kaimo, Žemdirbių gatvės gyventojai pajuto dūmų kvapą, o pas kažką iš gyventojų pradėjo veikti autonominis dūmų detektorius.

Pamatę, kad laiptinėje tvyro dūmai, gyventojai iškvietė ugniagesius. Atvykusiems ugniagesiams teko laužti buto, kuriame kilo gaisras, duris. Viduje taip pat buvo daug dūmų, degė dviejų lovų čiužiniai.

Bute ugniagesiai rado sąmoningą vyrą, jį išnešė į lauką ir perdavė medikams. Jie į kiemą išgabeno ir smilkstančius čiužinius. Tikėtina, jog gaisras galėjo kilti dėl neatsargaus rūkymo, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Šį gaisrą gesinęs Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Arūnas Kulikauskas pasakojo, jog iš buto išnešė ne tik smilkstančius čiužinius, bet ir apdegusią lovą.

„Išlaužę buto duris viduje radome miegantį vyrą. Jį išnešėme ir perdavėme medikams. Kadangi jis prisikvėpavo dūmų, greitoji medicinos pagalba jį nuvežė į ligoninę. Kaimynai pasakojo, jog pas juos pradėjo veikti dūmų detektorius, todėl jie paskambino skubios pagalbos telefonu 112. Kai laiku pastebi gaisrą, tada ir jo nuostoliai mažesni“, – sako ugniagesys.

A. Kulikausko namuose įrengtas dūmų detektorius irgi yra išgelbėjęs kaimynės gyvybę.

„Šių metų sausio 22-ąją aš budėjau gaisrinėje ir gavome pranešimą apie gaisrą mano name. Tuo metu namo grįžo mano žmona ir jau kieme išgirdo, kad kažkur kaukia dūmų detektorius. Atidarė buto duris, o ten jau buvo pilna dūmų. Mūsų name – du butai. Kitame bute gyvena moteris. Atvykę apžiūrėjome namą ir paaiškėjo, kad pas kaimynę kūrenasi krosnis, o dūmtraukis užsikimšęs. Nors gaisro ir nebuvo, tačiau stresą teko patirti. Nemalonus jausmas, kai praneša apie gaisrą tavo name“, – sakė ugniagesys gelbėtojas.  

Pasak šios valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektoriaus Renaldo Nacicko, Panevėžyje šiemet jau yra buvę keletas atvejų, kai gyvybes ir turtą išgelbėjo pas kaimynus įrengti dūmų detektoriai.

„Neseniai daugiabutyje, 3-iajame aukšte kilus gaisrui, pradėjo veikti 5-ajame aukšte įrengtas dūmų detektorius“, – sakė jis.

Nuo pernai gegužės autonominius dūmų detektorius privaloma įrengti visuose gyvenamuosiuose būstuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

saulius

Rukaliai namuose neturi detektoriu,tokius reikia pranesineti kad tikrintu ir bauduotu nes kelia gaisro pavoju ir nuodija kitus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS