Prie Telšių eismą buvo paralyžiavęs vilkikas: apvirto pakrautas devyniais automobiliais | KaunoDiena.lt

PRIE TELŠIŲ EISMĄ BUVO PARALYŽIAVĘS VILKIKAS: APVIRTO PAKRAUTAS DEVYNIAIS AUTOMOBILIAIS

  • 1

Prie Telšių kelią užtvėrė parvirtęs vilkikas, gabenęs net devynis lengvuosius angliškus automobilius.

Pusę kelio iš Plungės į Telšius sunkiasvorė užtvėrė naktį, tad policijai teko reguliuoti eismą. Neabejojama, kad avarija įvyko dėl slidžios kelio dangos.

Vairuotojas pasakojo, kad vilkiką pradėjo mėtyti važiuojant nuo kalniuko. Jis nesuvaldė mašinos, ši pradėjo čiuožti link atitvarų, o kai juos kliudė, virto ant šono.

„Sakė, kad pradėjo jį mėtyti, vertėsi, nes priekaba užsikabino už atitvarų“, – sakė „Vidrestos“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Keblys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Vairuotojas atsipirko išgąsčiu, nebuvo sužalotas. Bet nerimavo dėl krovinio. Vilkiku gabenti net devyni automobiliai. Tik vienas nuriedėjo žemyn. Kitą BMW mašinas gabenusios įmonės darbuotojai nuėmė patys, nes ji virš vairuotojo kabinos irgi netvirtai laikėsi.

Visi devyni lengvieji automobiliai – angliški. Kretingos įmonė „Vidresta“ sako, kad jų vairuotojas pasikrovė mašinas Anglijoje. Jos keltu buvo parplukdytos iki Latvijos Liepojos uosto ir vežtos į muitinę Šiauliuose. Tik Šiaulių nepasiekė. Kiek nuostolių patirta esą dar sunku pasakyti.

„Matysime, skaičiuosime, pats sunkvežimis apynaujis, mašinos buvo pažeistos, daužtos, kiek tų verčių bus, skaičiuosime, matysime. Šiaip vilkikas brangus, mašinos ne visos vienodos, turi ir geresnių metų yra dar“, – teigė M. Keblys.

Angliškos dešiniavairės mašinos Lietuvoje bus ardomos. Remontininkams reikalingos jų dalys. Dėl didelių muitų angliškų mašinų esą ne itin daug į Lietuvą gabenama.

„Čia buvo kelios įmonės, kurios užsakymus pateikė parvežti, mes tiesiog pervežimo paslaugą atliekame“, – aiškino M. Keblys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Angliški \\\\\.../////

vairai "bardačioke",detalėms tiks.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS