Savaitgalį keliuose sužeista per 30 žmonių | KaunoDiena.lt

SAVAITGALĮ KELIUOSE SUŽEISTA PER 30 ŽMONIŲ

  • 0

Per tris savaitgalio paras policijos įstaigos visoje Lietuvoje 23 neblaiviems vairuotojams pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl vairavimo išgėrus. Šių vairuotojų organizme buvo rasta daugiau nei 1,5 prom. alkoholio.

Nuo sausio 1 d. įsigaliojus naujajam Administracinių teisės nusižengimų kodeksui, dalis jame iki šiol buvusių pažeidimų perkelti į Baudžiamąjį kodeksą ir už juos jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Vienas iš tokių pažeidimų – vairavimas neblaiviam su daugiau kaip 1,5 prom. alkoholio girtumu.

Dėl neblaivių vairuotojų kaltės, pirminiais duomenimis, savaitgalį įvyko trys eismo įvykiai. Šiuose įvykiuose buvo sužeisti šeši žmonės. Visos avarijos įvyko atsitrenkus į tą pačia kryptimi važiavusius automobilius, pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Nuo penktadienio iki sekmadienio šalies keliuose įvyko 23 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 32 žmonės. Tarp sužeistųjų savaitgalio įvykiuose – trys nepilnamečiai, vis įvykiai įvyko penktadienį, juose dalyvavę nepilnamečiai buvo pėstieji.

Per tris paras policija užregistravo 119 techninių eismo įvykių, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo, aštuoniuose tokiuose įvykiuose dalyvavo neblaivūs vairuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS