350 eurų kyšį paėmusiam gydytojui – 18 tūkst. eurų bauda | KaunoDiena.lt

350 EURŲ KYŠĮ PAĖMUSIAM GYDYTOJUI – 18 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 10

Penktadienį Marijampolės apylinkės teismas kyšininkavimu kaltinamam Marijampolės gydytojui skyrė 18 tūkst. eurų baudą ir dvejus metus uždraudė dirbti gydytoju psichiatru.

Kaip pirmadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), nuteistasis Arūnas Jasionis dirbo Marijampolės pirminės sveikatos priežiūros centro Psichinės sveikatos centro gydytoju psichiatru.

STT atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, gydytojas reikalavo ir paėmė 350 eurų kyšį. Neteisėtas atlygis priimtas už pacientės psichinės sveikatos būklės įvertinimą ir diagnozės nustatymą bei už kuo skubesnį medicininių dokumentų parengimą Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybai.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas po to, kai į pareigūnus kreipėsi asmuo, atstovaujantis pacientei.

Anot nuosprendžio, A. Jasionis iš pacientės dukros pirma prašė didesnio kyšio. Tačiau jai atsakius, kad neturi jo nurodytos sumos, šią sumažino. Dukrai paklausus, kas bus jeigu kyšio neduos, gydytojas atsakė: „kad viskas vyks lėtai, lėtai“.

Sulaikomas A. Jasionis toliau priešinosi, šaukė, kratėsi, apspardė šalia esančius pareigūnus, todėl jam buvo uždėti antrankiai.

Šių metų kovą A. Jasionis buvo sulaikytas savo kabinete. STT pareigūnams atliekant įtariamojo apžiūrą, jis iš kišenės išsitraukė suvyniotų pinigų pluoštelį ir staigiai juos įsikišo į burną.

Pareigūnai jam užlaužė rankas ir pargriovė ant žemės, taip sutrukdydami sukramtyti ir nuryti bei sunaikinti galimai ikiteisminiam tyrimui reikšmingų duomenis – nusikalstamu būdu gautus pinigus.

„Sulaikomas A. Jasionis toliau priešinosi, šaukė, kratėsi, apspardė šalia esančius pareigūnus, todėl jam buvo uždėti antrankiai“, – rašoma teismo nuosprendyje.

Teismo nuosprendžio gydytojas sulaukė jau po mėnesio – ikiteisminis tyrimas šioje baudžiamojoje byloje truko vos savaitę, teismas bylą išnagrinėjo pagreitinto proceso ir sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Rita

Jau seniai aišku, kad psichiatrams patiems reikia psichiatrų. Būtų įdomu pažiūrėti tą sulaikymo vaizdelį. Tikriausiai aplinkiniai žmonės pagalvojo, kad psichą atvažiavo į psichuškę nuvežti.

R

Tai kada masiuliui ateis laikas ar tik paprastiem greitai teismai viksta? O visokiem gaidziam pohui

klp

"Šių metų kovą A. Jasionis buvo sulaikytas savo kabinete. STT pareigūnams atliekant įtariamojo apžiūrą, jis iš kišenės išsitraukė suvyniotų pinigų pluoštelį ir staigiai juos įsikišo į burną." - juk stt tikriausiai filmavo tą vaizdelį. Veryga galėtų išplatinti įrašą visose lietuvos ligoninėse, kad tie nuo žemės "atitrūkę" propiesoriai pamatytų, kas vyksta kai "išmuštus" pinigėlius tenka suėsti. Būtų veiksminga vaizdinė priemonė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS