Iš Alytaus atvirosios kolonijos pasišalinęs nuteistasis surastas po pusantros paros | KaunoDiena.lt

IŠ ALYTAUS ATVIROSIOS KOLONIJOS PASIŠALINĘS NUTEISTASIS SURASTAS PO PUSANTROS PAROS

  • 0

Šeštadienį vakare iš Alytaus pataisos namų atvirosios kolonijos pasišalinęs nuteistasis Saulius Jurgaitis pirmadienį ryte buvo sulaikytas Alytaus rajone.

Kaip anksčiau pranešė Kalėjimų departamentas, bausmę už nesunkų sveikatos sutrikdymą atliekantis 1985 metais gimęs vyras iš pataisos namų teritorijos pasišalino savarankiškai.

Tai, kad trūksta vieno iš bendrabučio tipo patalpose gyvenančių nuteistųjų, pareigūnai pastebėjo šeštadienio vakarinio patikrinimo metu. Paskutinį kartą pataisos namuose S. Jurgaitis buvo pastebėtas apie 16 valandą.

Kalėjimų departamento teigimu, nuteistųjų pasišalinimo iš atvirųjų kolonijų riziką galėtų sumažinti teisės aktų pakeitimai.

„Mūsų siūlymų esmė, kad atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys ir sistemingai vidaus tvarką pažeidinėjantys, pavojų kitų asmenų saugumui keliantys asmenys įkalinimo įstaigos vadovo sprendimu galėtų būti perkeliami tęsti bausmės atlikimą į pataisos namus. Manome, kad tai motyvuotų nuteistuosius laikytis drausmės ir tvarkos atvirosiose kolonijose“, – pranešime cituojamas Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas.

Departamento manymu, Alytuje bausmę atliekantys nuteistieji dažniau piktnaudžiauja išėjimo iš pataisos namų galimybe, nes pati įkalinimo įstaiga yra miesto teritorijoje, o ne nutolusi nuo miesto kaip kitų pataisos namų atvirosios kolonijos.

Dėl nuteistojo pasišalinimo vykdomas ikiteisminis tyrimas.

GALERIJA

  • Saulius Jurgaitis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS