Apie kontrabandą išdavė iš Latvijos grįžtančių vyrų nervai | KaunoDiena.lt

APIE KONTRABANDĄ IŠDAVĖ IŠ LATVIJOS GRĮŽTANČIŲ VYRŲ NERVAI

  • 1

Pasieniečiai Zarasuose sustabdė automobilį „Alfa Romeo“, kuriuo iš Latvijos grįžo vilnietis ir Švenčionių rajono gyventojas. Automobilio slėptuvėje buvo daugiau kaip pusė tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Trečiadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pasieniečiai vienoje Zarasų gatvių sustabdė iš Latvijos į Lietuvą neseniai įvažiavusį automobilį „Alfa Romeo“. Jį vairavo 26-erių metų vilnietis, o kartu vyko ir 27-erių metų Švenčionių rajono gyventojas. Patikrinimo metu pasieniečiai pastebėjo, kad vairuotojas akivaizdžiai nervinasi. Įtarimų sukėlė ir pastebėti švieži automobilio konstrukcijų varžtų sukinėjimo požymiai.

„Alfa Romeo“, vairuotojas ir keleivis buvo pristatyti į Puškų užkardą. Po detalaus patikrinimo automobilio slenksčiuose įrengtose slėptuvėse pasieniečiai rado 563 pakelius cigarečių „Winston Blue Compact“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Apklausos metu Švenčionių rajono gyventojas prisipažino, kad yra kontrabandinių rūkalų savininkas.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėta administracinės bylos teisena. Už tai Švenčionių rajono gyventojui gresia bauda nuo 1448 iki 2896 eurų. Teismas gali konfiskuoti ir automobilį.

Po apklausų vairuotoją ir keleivį pasieniečiai paleido. „Alfa Romeo“ ir cigaretės saugomos Puškų užkardoje.

GALERIJA

  • Apie kontrabandą išdavė iš Latvijos grįžtančių vyrų nervai
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O kodėl tik automobili konfiskuotu

o cigaretes taip išeina kad gražintu jam. Reikia ne tik automobilį trantą konfiskuoti , bet ir jo būtą ar namą, nes tas veikėjas argi pirmą syki veža. Jau šimtą sykių vežė, bet neįkliuvo. Tegu ir jo namuose atlieka kratą, tai rastu ne tik cigarėčių kalnus, bet ir milijonus eurų. Jug jis senai verčiasi kontrobanda, ne pirma diena , o pareigūnam atrodo kad jis pirmą diena veža.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS