Ar bus atleista lūšis pardavinėjusiems pasieniečiams? | KaunoDiena.lt

AR BUS ATLEISTA LŪŠIS PARDAVINĖJUSIEMS PASIENIEČIAMS?

Lazdijų teismas baigė nagrinėti Kauno teisėsaugininkų jam perduotą bylą, kurioje trys Valstybės sienos apsaugos pareigūnai kaltinami neteisėtu itin retų gyvūnų laikymu.

Įrodyti, kad įtrauktas į Saugomų gyvūnų sąrašą lūšis jie patys ir pasmaugė, nepavyko.

Lazdijų rajone gyvenantys teisiamieji – tėvas, sūnus ir šeimos draugas buvo demaskuoti šių metų pradžioje, bandant šias lūšis parduoti. Apie tai Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnams pranešė pilietiškas asmuo, sulaukęs tokio pasiūlymo.

Gavusieji šią informaciją pasidalijo ja su Kauno policija. Įtariamųjų sulaikymą organizavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba, kurios pareigūnai apsimetė susidomėjusiais pasiūlymu ir nusipirko vieną parduodamą lūšį.

Kriminalistams atlikus kratą įtariamųjų šaldikliuose, rasta ir antra lūšis. Ekspertai konstatavo, kad jos abi buvo pasmaugtos, paspendus kilpas. Per kratas rastas ir visas maišas jų. Tačiau įrodyti, kad įtariamieji brakonieriavo, nepavyko. Ikiteisminio tyrimo metu jie kategoriškai neigė savo kaltę. O teisme vienas iš jų pareiškė esą radęs šias lūšis jau negyvas, kai ieškojo miške gyvūnų ragų.

Teisiamųjų advokatai paprašė teismo atleisti jų ginamuosius nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Už teisiamą tėvą ir sūnų sutiko laiduoti jų brolis bei dėdė, už šeimos draugą – šio tėvas.

Kaltinimą palaikantis Kauno apygardos prokuroras tam neprieštaravo, nes teisiamieji ne tik teisme prisipažino bei gailėjosi, bet jau yra atlyginę ir dalį aplinkosaugininkų pareikšto daugiau kaip 9 tūkst. eurų ieškinio už gamtai padarytą žalą. Be to, įsipareigojo atlyginti ir likusiąją.

Pagal pareikštą kaltinimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Nors sulaikius įtariamuosius jų vadovybė pradėjo tarnybinį patikrinimą, teisiamieji iki šiol tebedirba pasieniečiais, nes esą nusikaltimas, kuriuo jie kaltinami, tiesiogiai su jų tarnyba nėra susijęs.

Savo sprendimą šią bylą nagrinėję Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmai planuoja skelbti spalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Absurdu salis

Nera zodziu. Likimas juos nubaus....

VYTAUTAS

KOKS DAR LAIDAVIMAS.TOKIE VALSTYBINIAI ŠIUKŠLĖS TURI SEDĖTI.GAL PANAŠŪŪS PAGALVOTU,KAS LAUKIA JŲ.KODĖL NEPASIDOMI TEISĖS PARDAVĖJAI UŽ KOKIUS PINIGUS MUITININKAI,PASIENIEČIAI STATOSI PILIS,KADA ALGOS MAŽOS.

jo

turbut ant desru parduokliaudavo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS