Baigiantis Š. Stepukonio suėmimui, prokuroras prašo šiam uždėti apykoję | KaunoDiena.lt

BAIGIANTIS Š. STEPUKONIO SUĖMIMUI, PROKURORAS PRAŠO ŠIAM UŽDĖTI APYKOJĘ

Prokuroras teismo prašo skirti intensyvią priežiūrą kelių dešimčių milijonų eurų pasisavinimu įtariamam buvusiam „BaltCap“ fondo partneriui Šarūnui Stepukoniui.

Tai BNS ketvirtadienį patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Ieva Stumbrienė. Š. Stepukonio suėmimo terminas baigiasi sekmadienį.

„Gautas prokuroro prašymas skirti intensyvią priežiūrą – elektrinę apykoję, nebendrauti su tam tikrais asmenimis“, – nurodė I. Stumbrienė.

Šią kardomąją priemonę prokuroras Darius Karčinskas prašo taikyti iki birželio 20 dienos.

Kol kas neaišku, kada teismas nagrinės prašymą.

Gautas prokuroro prašymas skirti intensyvią priežiūrą – elektrinę apykoję, nebendrauti su tam tikrais asmenimis.

Š. Stepukonis įtariamas pasisavinęs bent 27 mln. eurų iš fondo įmonių. „BaltCap“ atstovų teigimu, iš fondo įmonių galėjo dingti apie 40 mln. eurų.

Jo atžvilgiu buvo atliekami du ikiteisminiai tyrimai, vasario pabaigoje jie sujungti.

Viename tyrimų Š. Stepukonis buvo pripažintas įtariamuoju dėl neteisėto daugiau nei 27 mln. eurų pasisavinimo. Kitas, 2022 metais nutrauktas ir vasarį atnaujintas ikiteisminis tyrimas susijęs su 3,9 mln. eurų pervedimu Š. Stepukoniui iš vienos Lenkijos įmonės už neva akcijų pardavimą.

Prokuratūra teigia, kad didžiąją dalį pasisavintos sumos – daugiau nei 20 mln. eurų – Š. Stepukonis pralošė kazino. Dar dalį pinigų jis galėjo nukreipti į Vengrijos vertybinių popierių prekybos platformą „Interactive Brokers Central Europe“.

Ikiteisminį tyrimą kuruoja Europos prokuroras D. Karčinskas. Jis žurnalistams anksčiau sakė, kad duodamas parodymus Š. Stepukonis „pilnai neneigia“ savo kaltės, tačiau pateikia savo įvykių versiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Anonimas

O ar kada nors buvo kitaip ten kur isipainioja koncervatoriai?

Vau koks

Netiketumas ,zinojo kad vista pavoges butu sedejas jau

jo

už višta butu sedejas uz grotu uz milijonus tik apykoja parodo kokia teisesauga
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS