Iš Baltarusijos mėginta įvežti tris kilogramus vaistų | KaunoDiena.lt

IŠ BALTARUSIJOS MĖGINTA ĮVEŽTI TRIS KILOGRAMUS VAISTŲ

  • 3

Savaitės pradžioje Šalčininkų kelio poste nustatyti du atvejai, kai buvo bandoma iš Baltarusijos į Lietuvą atgabenti vaistų – muitininkai sulaikė beveik 3 kilogramus vaistinių preparatų.

Kaip pranešė Muitinės departamentas, į Šalčininkų kelio postą pėsčiomis atvykusi Baltarusijos pilietė muitinio tikrinimo metu žodžiu deklaravo, kad draudžiamų daiktų ir ribojamų prekių neturi.

Tačiau muitinės pareigūnams įvertinus pilietės vykimų į Lietuvą skaičių per savaitę, kilo įtarimų, kodėl pilietė taip dažnai lankosi Lietuvoje. Paklausus, kokiu tikslu vykstama į Lietuvą, moteris nesugebėjo tiksliai atsakyti.

Todėl pareigūnai nutarė patikrinti ant dviračio gabenamus maišus. Per patikrinimą paaiškėjo, kad į drabužius moteris buvo susukusi daugiau nei pusė kilogramo (0,64 kg) įvairių vaistų.

Tą pačią dieną automobiliu iš Baltarusijos vykęs Lietuvos pilietis taip pat žodžiu prisiekinėjo muitininkams, kad neveža jokių draudžiamų ar ribojamų prekių.

Tačiau patikrinus taip pat dažnai į Baltarusiją važinėjančio asmens automobilį paaiškėjo, kad jo daiktuose, maišuose, tarp asmeninių daiktų buvo prikaišiota nedeklaruotų 1,98 kilogramo vaistinių preparatų.

Per tolesnį tyrimą paaiškėjo ir tai, kad minėtas asmuo yra jau ne kartą baustas už neteisėtą disponavimą vaistiniais preparatais (prekyba vaistais).

Abiem asmenims, bandžiusiems neteisėtai įvežti į Lietuvą vaistus, surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 208 straipsnio 1 dalį.

Informacijos, kokie apribojimai taikomi įsivežant vaistinius preparatus, galima rasti  svetainėje: https://lrmuitine.lt/web/guest/keleiviams/vaistai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Še tau

,,Komentaras bus įjungtas į moderavimo eilę ir peržiūrėtas administratoriaus''.O tvirtiname,kad nėra cenzūros.

Tadas

Cia ir bus tie seseliniai mijinonai.

ha

oj koks siaubas, lt farmacija jau bankrotus skelbia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS