Bendrovės pinigus pasisavinusiam direktoriui skirta laisvės atėmimo bausmė | KaunoDiena.lt

BENDROVĖS PINIGUS PASISAVINUSIAM DIREKTORIUI SKIRTA LAISVĖS ATĖMIMO BAUSMĖ

  • 0

Šiaulių apygardos teismas biokuro prekyba besivertusios įmonės vadovui už turto iššvaistymą ir pinigų pasisavinimą skyrė šešerių su puse metų laisvės atėmimo bausmę.

Pasak Šiaulių apygardos prokuratūros, 46 metų G. L. buvo nuteistas už turto pasisavinimą, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimą, areštuoto turto perleidimą, dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu, apgaulingą apskaitos tvarkymą ir neteisingą duomenų apie pajamas pateikimą.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad Panevėžyje registruotos įmonės vadovas per pusantrų metų nuo 2017 metų pradžios pardavė durpių ir medžio pjuvenų briketų bei pjuvenų granulių fiziniams asmenims už daugiau kaip 72 tūkst. eurų ir neišrašė jokių pardavimo dokumentų.

Gautus pinigus direktorius įnešdavo į įmonės sąskaitą kaip jam priklausančius ir taip legalizavęs, vėl pasiimdavo. Nuteistasis prisipažino tokiu būdu pasisavinęs daugiau kaip 71 tūkst. eurų.

Nustatyta, kad įmonės vadovas taip pat mokėdavo neteisėtą uždarbį darbuotojams, o kai kurie iš jų pinigus gaudavo net ir oficialiai nebūdami įdarbinti.

Jau pradėto ikiteisminio tyrimo metu G. L. pagal skelbimus pardavė du įmonei priklausančius automobilius, nors ir buvo įspėtas policijos pareigūnų, kad šis turtas yra areštuotas.

Už automobilius gautus 22 tūkst. eurų jis taip pat pasisavino.

Įmonei paskelbus bankrotą, nuteistasis paslėpė įmonės apskaitos dokumentus ir surašė netikrą vienintelio akcininko sprendimą, kad bendrovės direktore tampa viena Rusijos pilietė.

Policijos pareigūnai nustatė, kad Rusijos pilietė apie tokį sprendimą nieko nežinojo ir niekada nėra buvusi Lietuvoje.

Pasak prokuratūros, G. L. anksčiau yra teistas 11 kartų ir šio sprendimo jis irgi laukė įkalinimo įstaigoje, kur jau atlieka laisvės atėmimo bausmę.

Teismas bankrutuojančiai įmonei iš buvusio jos vadovo priteisė daugiau kaip 93,5 tūkst. eurų, Valstybinei mokesčių inspekcijai – daugiau kaip 13,7 tūkst. eurų, o Valstybinio socialinio draudimo fondui – daugiau kaip  3,1 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS