Beveik 2,5 kg kanapių turėjęs vyras kalės 8 metus | KaunoDiena.lt

BEVEIK 2,5 KG KANAPIŲ TURĖJĘS VYRAS KALĖS 8 METUS

  • 0

Antradienį Lietuvos apeliacinis teismas vyrui už disponavimą beveik 2,5 kg kanapių skyrė aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Apeliacinis teismas truputį sumažino A. Š. anksčiau skirtą bausmę – Vilniaus apygardos teismas jį buvo nuteisęs aštuoneriems metams ir trims mėnesiams kalėjimo.

Vilniaus apygardos teismas šiemet A.Š. nuteisė už disponavimą itin dideliu kiekiu narkotinių medžiagų (2413,89 g), už šių medžiagų pervežimą per Lietuvos ir Lenkijos sieną bei neteisėtą ginklo laikymą. Šį teismo nuosprendį nuteistasis apskundė. 

Apeliacinis teismas išnagrinėjęs jo skundą, jį tenkino iš dalies. Panaikino kaltinimus neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, tačiau paliko žemesnės instancijos teismo sprendimą dėl neteisėto didelio kiekio narkotininių medžiagų gabenimo, turint tikslą jas platinti. 

Apeliacinis teismas nusprendė, kad nors ikiteisminio tyrimo metu narkotinių medžiagų pardavimo ar kitokio platinimo faktas nenustatytas, įsigytas jų kiekis yra didelis, iš jo galima padaryti daug dozių. 

Teismui nuteistasis tvirtino, kad narkotinę medžiagą – kanapes – įsigijo savo reikmėms už labai mažą kainą.

Tačiau teismo proceso metu nei nuteistojo namuose, nei organizme nerasta jokių kanapių vartojimo požymių. 

Apeliacinis teismas A. Š. paskyrė galutinę subendrintą laisvės atėmimo bausmę aštuoneriems metams, ją atliekant pataisos namuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS